Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybko się rozladowuje

(Temat utworzony: 30-04-2021 12:24 PM)
15594 Wyświetlenia
macpio301
Apprentice
Opcje
Witam czy w waszych  s21 też tak szybko znika bateria? Chwila przeglądania stron lub YT i bateria znika w oczach. Nie wiem czy ten typ tak ma czy coś jest nie tak.  Zainstalowana aktualizacja ori ładowarka samsung
84 Odpowiedzi
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Ogółem mam wrażenie że ta aplikacja to taka sobie do oceniania kondycji baterii, w zasadzie każda mi się taka wydaje
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@ben10222. Witam. Nowa bateria zaczyna działać optymalnie dopiero po pewnym czasie. Dla jej wydłużenia najlepiej taką baterie lądować do 85% i nie pozwolic jej spaść poniżej 20% . Wiadomo że zależy to wszystko od użytkownia.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, skoro posiadasz telefon dopiero od 3 dni to musisz poczekać aby bateria przyzwyczaiła się do twoich wzorców użytkowania.
Myślę, że jeszcze 6-7 dni i bateria zacznie normalnie pracować
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@ben10222, koledzy wyżej już wszystko ładnie rozpisali, a ja tylko dołączę do nich i dodatkowo wyrażę wątpliwości co do poprawności działania tej aplikacji. Próbowałeś diagnostyki za pomocą Samsung Members? A jeśli rzeczywiście jest tak szybka degradacja baterii, to tylko i wyłącznie serwis, żadne testy i czary nas nie uratują niestety. 😞

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

ben10222
Explorer
Opcje
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Diagnostyka samsung nie wykazuje nieprawidłowości. Nie wiem czy serwis jest w stanie pomóc "na cito", a to byłoby konieczne ponieważ nie chciałbym utracić prawa do ewe ewentualnego zwrotu. Jeśli serwis wiąże się z oddaniem telefonu na dłużej- poczekam jeszcze 7 dni I sprawdzę czy będzie poprawa. (I oczywiście dam update)

Jednak wydajność baterii nie napawa optymizmem. Dziś, od 6 rano, na wylaczonym kompletnie wszystkim, oprócz apki health(transmisja danych łącznie na 1h) poradził sobie jak na załączonym zdjęciu. Trochę fotek, chwila msg lite i mapa. Telefon przez.caly czas funkcjonował w trybie oszczędzania energii, 60hz itp.

Screenshot_20220127-192042_Device care.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@ben10222, zadzwoń do serwisu i zapytaj, ile będą potrzebować czasu przy Twoim telefonie. Czasami, jak nie ma kolejki, to to zajmuje 1 dzień roboczy, lub nawet tego samego dnia oddają.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_rI3ELL2
First Poster
Opcje

Po jakim czasie

0 Like
Janowski_
Student
Opcje

Bateria trzyma tylko 5 godzin czy to normalne?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zdecydowanie nie jest to normalny czas pracy na jednym ładowaniu. Telefon posiadasz od nowości czy kupiłeś używany? Czy wgrywałeś kopię z poprzedniego telefonu? Jakie aplikacje zużywają najwięcej energii?

0 Like
Janowski_
Student
Opcje
Telefon posiadam od nowości kupiony na premierę, nie wgrywałem kopi, głównie tiktok.