Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkie rozładowywanie się baterii?

(Temat utworzony: 21-05-2022 10:18 PM)
721 Wyświetlenia
PaulinaPe
Explorer
Opcje
Cześć! Tydzień temu zakupiłam SAMSUNG GALAXY S20 FE. 
Niestety zauważyłam, że bateria strasznie szybko się rozładowuje (wrzucam ss). Czy ktoś miał podobny problem? 
Dodam, że że starego telefonu nie przenosiłam aplikacji tylko zdjęcia, kontakty czy wiadomości. 
Wykonałam wipe cache partition, prawie wszystkie aplikacje są uśpione, a bateria cały czas szybko się rozładowuje. Co chwile zmienia się szacowany czas na pełnym ładowaniu (zmniejsza sie). 
Czy macie jeszcze jakieś rady czy lepiej oddać telefon do serwisu? 

image

image

image

image

image

image

131 Odpowiedzi
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Telefon przez kilka pierwszych dni uczy się wzorców użytkowania, powinno być teraz lepiej 😕
Zastanawia mnie jaki masz procesor w S20FE, jeżeli snapdragon to sot powinien być znacznie lepszy

Jeżeli Exynos990, niestety ale sot nie będzie powalał...

Istnieje również możliwość że coś z baterią jest po prostu nie tak, myślę że wizyta w serwisie mogłaby rozwiązać problem
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xBobu  Dzień dobry 

Sprawdź czy masz zainstalowane najnowsze oprogramowanie w telefonie,  jeżeli telefon jest nowy to rzeczywiście warto poczekać aż nauczy się użytkowania przez użytkownika.  

Można też wybrać się do serwisu aby zrobili diagnostykę w jakim stanie jest bateria.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@xBobu Witam. Tak jak wspomnieli @LUKE123 i @PrzemekM Bateria potrzebuje około 2 tygodni by się zaadaptować. A tego typu aplikacją to bym się nie sugerował.
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
Tą aplikacją bym się nie sugerował, w rocznym S21U pokazuje 100%, a bateria napewno jest strasznie zajechana
AlexOxro
Voyager
Opcje

image

Bardzo się boje tu coś napisać bo chłopaki ciągle zgłaszają wszystko co napiszę , nie wiem jak zrobić żeby ten telefon nie zużywał tak mocno bateri . 
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AlexOxro  może jakaś aplikacja? Jak długo masz telefon?

AlexOxro
Voyager
Opcje
Rok na razie robie kopie na kompa i go zresetuje
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AlexOxro  dziwne jest to 187% dzienne zużycie 🤔

AlexOxro
Voyager
Opcje
Sprawa rozwiązana musiałem ręcznie czyści pamięć danych niektórym aplikacją najwięcej śmieci było w galaxy store 9gb danych , czyszczenie cache nie sprawdza się wtedy kiedy aplikacje zapisują dane , ważną rzeczom jest to żeby Usówać aplikacje co brzmi dziwnie ale telefon nie usówa starych danych automatycznie , przynajmniej mi się tak zdaje , i powiem szczerze że autokorekta podpowiada błędnie lub podkreśla prawidłowo zdania Screenshot_20220522-162455_Device care.jpg
0 Like
Patu155
Pioneer
Opcje
Mam niecałe 2,5h włączonego ekrany i bateria 15%. Włączone oszczędzanie energii, wyłączone 120Hz oraz około 100 aplikacji w głębokim uśpieniu. Proszę o pomoc

image

0 Like