Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkie rozładowywanie się baterii?

(Temat utworzony: 23-05-2021 01:35 PM)
24424 Wyświetlenia
PaulinaPe
Explorer
Opcje
Cześć! Tydzień temu zakupiłam SAMSUNG GALAXY S20 FE. 
Niestety zauważyłam, że bateria strasznie szybko się rozładowuje (wrzucam ss). Czy ktoś miał podobny problem? 
Dodam, że że starego telefonu nie przenosiłam aplikacji tylko zdjęcia, kontakty czy wiadomości. 
Wykonałam wipe cache partition, prawie wszystkie aplikacje są uśpione, a bateria cały czas szybko się rozładowuje. Co chwile zmienia się szacowany czas na pełnym ładowaniu (zmniejsza sie). 
Czy macie jeszcze jakieś rady czy lepiej oddać telefon do serwisu? 

image

image

image

image

image

image

131 Odpowiedzi
Emf_Emf
Journeyman
Opcje

Samsungi nie zużywają  a POCHŁANIAJĄ energię!!

Mój S20+ po kilku miesiącach, z tego powodu, wysłany został do serwisu.

Serwis stwierdził, że bateria jest ok.

Notabene, serwis urządzeń mobilnych Samsunga to porażka.

Wcześniej miałem S9 i też szybko bateria się rozładowywała ale w S20+ to już dramat.

Telefon nie wytrzymuje mi połowy dnia, a przecież nie kupuję flagowca do zabawy tylko do pracy.

Znajomy ma flagowca chińskiej marki (specyfikacja nawet lepsza niż S20+) i przy podobnym użytkowaniu jego telefon wytrzymuje ok. 80% dłużej. 

Dlatego,  już wiem, że następny telefon będzie innej marki z pojemną baterią. 

mario776578
First Poster
Opcje
Ja mam s20 od 2 miesiący i bateria to porażka. Szok !
0 Like
Dar1a
First Poster
Opcje
Cześć! Ja mam co prawda samsunga A52s od wczoraj, ale to co dzieje się z baterią jest żałosne na prawdę. Mogę poprosić o sugestię marki telefonu Twojego znajomego? 😅
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dar1a, a co się dzieje? 🤔 Przez pierwsze 7-14 dni telefon się uczy i po tym okresie czas pracy na jednym ładowaniu powinien się wydłużyć. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MaciekG81
Student
Opcje
Telefon posiadam ponad dwa tygodnie, 5G wyłączone bateria do 50% leci szybko potem jest trochę lepiejScreenshot_20220110-195449_Device care.jpg
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Możesz spróbować wyłączyć jeszcze Always On Display. Generalnie w obecnych warunkach atmosferycznych ( temperatury ujemne), sama praca baterii może  również samoczynnie uleć pogorszeniu. Jeżeli uważasz, że obecny czas pracy urządzenia na baterii jest nieprawidłowy, to pozostaje udać się do serwisu w celu dokładnej diagnostyki. 

Listę serwisów znajdziesz tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/  

MaciekG81
Student
Opcje
Jak bym chciał kastrata kupił bym inny tel. Obstawiam że wina jest nakładka Samsunga i brak optymalizacji. Tel miał włączony ekran przez 16minut w ciągu dnia i zniknęło 34% baterii. Słabo Samsung słabo.
0 Like
matiwrocek
First Poster
Opcje

Proponuję zmienić tryb sieci komórkowej z automatycznego 3G/4G, na ręczne 3G i potestować zużycie baterii. Często przyczyną drenażu baterii, jest częste przełączanie się z sieci 4G na 3G oraz słaby sygnał 4G.

0 Like
AtosPortos
Apprentice
Opcje

Hej. Ja mam w domu 3-4 kreski.

Nadajnik mam 500 m w linii prostej 

O 22. 30 odłączyłem od ładowarki, teraz mam 90 %.

Na słuchaniu radia na wyłączonym wyświetlaczu. 20% na godzinę.

Też mam ten sam problem . Dodam że ( wydaje mi się )  że zaraz po pierwszym uruchomieniu to rzeczywiście działał przerwie dwa dni. Po kopii ze starego A5.

Po resecie do ustawień fabrycznych i instalowaniu wszystkich aplikacji od zera - zaczął zbadać baterie.

0 Like
xBobu
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Mam problem z baterią w Samsungu S20 FE. Telefon kupiłem 5 dni temu i zauważyłem że bardzo szybko spada w nim bateria. Mój SOT wynosi średnio około 4.5 h przy ładowaniu do 100% na 120hz, włączonym bluetooth i automatycznej jasności. Dzisiaj z ciekawości zrobiłem kilkukrotnie test programem Phone Doctor Plus i wskazał on że bateria jest w 86%. Jest to dla mnie dziwne, ponieważ telefon został kupiony 5 dni temu. Czy w takim wypadku bateria podlega wymianie w serwisie? 

Procesor w telefonie to snapdragon

Screenshot_20220515-231753_Phone Doctor Plus.jpg

0 Like