Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkie rozładowywanie się baterii?

(Temat utworzony: 23-05-2021 01:35 PM)
24536 Wyświetlenia
PaulinaPe
Explorer
Opcje
Cześć! Tydzień temu zakupiłam SAMSUNG GALAXY S20 FE. 
Niestety zauważyłam, że bateria strasznie szybko się rozładowuje (wrzucam ss). Czy ktoś miał podobny problem? 
Dodam, że że starego telefonu nie przenosiłam aplikacji tylko zdjęcia, kontakty czy wiadomości. 
Wykonałam wipe cache partition, prawie wszystkie aplikacje są uśpione, a bateria cały czas szybko się rozładowuje. Co chwile zmienia się szacowany czas na pełnym ładowaniu (zmniejsza sie). 
Czy macie jeszcze jakieś rady czy lepiej oddać telefon do serwisu? 

image

image

image

image

image

image

131 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@PaulinaPe Po pierwszym uruchomieniu telefonu oraz przywrócenia ustawień fabrycznych na nim, bateria uczy się twojego stylu używania telefonu. Mniej więcej po kilkunastu dniach uczenia się , uzyskuje ona  dopiero optymalny zakres pracy. 

PaulinaPe
Explorer
Opcje
@YOX Czyli pozostaje mi jeszcze czekać.. No nic, oby problem się rozwiązał, bo jest to dość uciążliwe.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Jeżeli problem nie zniknie w przeciągu dwóch tygodni od zakupu, to pozostaje udać się do serwisu. Ich listę znajdziesz tutaj:  https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Poczekaj również na odpowiedzi pozostałych użytkowników tego urządzenia :smiling-face: 

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Wątpię aby cokolwiek dały zabiegi , to zżeracz baterii ten Galaxy , 10 % na 1 godzinę i więcej , no chyba że wszystko wyłączysz i włączysz super oszczędzanie , tylko po co wtedy smartfon , wiele lat temu Nokia 3210 wytrzymywała więcej jak tydzień, na tablecie oglądałem filmy 16 godzin non stop , a tu S20 pewno z 5, zaoszczędzić trzeba baterię Screenshot_20210523-155955_Device care.jpgScreenshot_20210523-160015_Device care.jpg
0 Like
Radee
Explorer
Opcje
No nie wiem. Ja nie włączam oszczędzania, bo poprostu mnie wk*****. A tel połączony blutem z Galaxy Watch przez 24h. Screenshot_20210523-164503_Device care.jpgScreenshot_20210523-164735_Device care.jpg
PaulinaPe
Explorer
Opcje
Też nigdy nie korzystałam z oszczędzania .. Bo nie po to wydaje tyle kasy na telefon żeby się ograniczać :smiling-face: Ale niestety jak na razie wyniki nie są satysfakcjonujące..
Radee
Explorer
Opcje
Ja swojego uzywam juz ponad pol roku. Satysfakcje z baterii bede mial gdy osiagne poltora dnia :). A tak na serio, nie wiem czy tylko ja zwrocilem na to uwage, ale wiekszosc tel z problematyczna bateria ma wlaczone "Dark Mode". Ja z tego nie korzystam. Ale moze to byc tylko moje wrazenie. Poczekaj az tel zakonczy sie uczyc i mysle ze bedzie lepiej.
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Ja mam A71 i też mi szybko schodzi bateria, choć nie używam telefonu ciągle. Niestety żeby nie musieć ciągle ładować telefonu musiałem włączyć oszczędzanie baterii. Teraz jest lepiej. Telefon wytrzymuje dłużej na jednym ładowaniu.
0 Like
PaulinaPe
Explorer
Opcje
Mam nadzieję, że że będzie :smiling-face:
@Dariusz2000 Rozumiem, ale mi nie odpowiada ten tryb, lubię korzystać w pełni z telefonu:)
0 Like