Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Stan baterii po zakupie telefonu w s9+

(Temat utworzony: 13-07-2018 10:22 PM)
6392 Wyświetlenia
Viki
Helping Hand
Opcje

Witam. Czy nowy telefon powinien mieć pokazane kiedy było ostatnie ladowanie? Dziś kupiła telefon a stan jak na załączonym screenie. Pokazuje, że telefon był ładowane 1733 godziny. 50 minut temu. Dwa czy to normalne że ekran opalizuje na różowo przy poruszaniu i patrzeniu pod różnymi kątami? Na wprost jest okScreenshot_20180713-221543_Settings.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
FACETO
Pathfinder
Opcje
No wygląda na to iż ktoś prawie dwa miesiące temu ładował telefon. A jeżeli masz tylko 2 cykle ładowania znaczy nie był ładowany do pełna tylko podładowany. Cykl się nabija przy pełnym naladowaniu.
0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje

Ładowałam telefon 2 razy przy poziomie baterii 8% więc były dwa cykle. Dziwne to wszystko

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Ja z kolei jestem przekonany, że fabrycznie nowe urządzenie, które nie było nigdy ładowane, może mieć w tym miejscu widoczne takie wartości. 

Dla pewności przesłałem jeszcze zapytanie do odpowiedniej osoby. Jak uzyskam informację zwrotną, dam znać w tym wątku.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje
Widzę że Samsung już zadziałał i nagle zmienia sie punkt widzenia. Do tej pory wszyscy uważali ze tak nie powinno byc włączając w to serwis, potem jak zglosilam na fb do samsunga i poproszono mnie o link do forum nagle staje się to normalne? Prosze mi wierzyć kto mnie pierwszy mój telefon. Mam wszystkie Galaxy od S3 poczynając kończąc na S9 i w żadnym z tych telefonów nigdy nie miałam takiej sytuacji
0 Like
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@Viki

Otrzymałem odpowiedź od inżynierów.

Mogę potwierdzić słowa @Damian K. Telefon jest fabrycznie nowy. Czasami jest potrzeba podpięcia telefonu na chwilę jeszcze w fabryce. Stąd widoczna ilość godzin od ostatniego ładowania.

Możesz być spokojna :smiling-face:

0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje

To czemu w serwisie uzyskałam inne informacje? Tam nie pracują inzyniezy? Żaden telefon nie miał takiej potrzeby czemu akurat ten?

0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje

Przykro mi ale nie wierzę za bardzo w jego nowość.Tym bardziej że od samego początku od różnych pracowników Samsunga uzyskiwalam inne informacje. Zmieniło się to w momencie kiedy skontaktowałam się z Samsungiem bezpośrednio wtedy całkowita zmiana w postrzeganiu sytuacji. Proste i logiczne że nikt się nie chce przyznać że w obieg poszedł telefon używany jako nowy. Nikt kogo znam się z taką sytuacją nie spotkał. Pracownicy serwisu też chyba znają się na rzeczy i zapewniali mnie że nie jest to czymś normalnym i tak nie powinno być. W jakim niby celu ten jeden egzemplarz na 1000 miałby być podładowywany w trakcie produkcji?

0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje

Proszę mi wyjaśnić jeszcze jedną kwestie. Data produkcji telefonu 10 marzec ładowany był 2 miesiące temu to jakby nie było to robione w momencie produkcji tylko 2 miesiące po

0 Like
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

Viki,

na jakiej podstawie twierdzisz, że telefon był używany? Widzisz jakieś ślady użytkowania na jego obudowie??? Brak folii na ekranie?? Jeśli tak, to zgłoś to do sprzedawcy, przecież producent nie ma wpływu na to co się dzieje po drodze. 

Ten licznik w telefonie nie liczy pełnych cykli ładowania, tylko ostatnie podłączenie ładowarki. Mógł ktoś go podłączyć na chwilę w salonie, ale to nie znaczy, że masz używany telefon. Jak kupujesz nowe auto w salonie to też reklamujesz jak ma 1km przejechany na liczniku z lawety na plac?? 

Produkcja to jedno, mógł chwilę czekać na magazynie i został podładowany przed pakowaniem, żebyś od razu nie wysyłała po kupnie telefonu na serwis z usterką nie włącza się. 

0 Like
Viki
Helping Hand
Opcje
Gdyby telefon był otwarty i widziałabym taki stan rzeczy to by mnie nie dziwiło ale on nie był otwierany dlatego mnie to dziwi. Dwa czy każdy telefon się sprawdza przed spakowanie do kartonu fabrycznego czy jest naładowany? jakoś nie wydaje mi się. Przepraszam ale jakoś dla mnie te tłumaczenia nie trzymają się kupy. Naprawdę Wystarczyło powiedzieć że ma iść do sprzedawcy bo coś jest nie tak a nie wymyślać niestworzone historie
0 Like