Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Slaby czas pracy

(Temat utworzony: 21-03-2019 12:20 PM)
7332 Wyświetlenia
JedrzejK
First Poster
Opcje

Witam Szanownych,

jestem po wynmianie S7 na S10e i jestem zaniepokojony pracą na baterii. Jednym słowem jest słabo. w nocy w trybie "nie przeszkadzać" i wyłączonym BT, WiFi bateria w 8h zjechała z 100 do 73%. Zużycie baterii to ekran, system android i AoD. I dziękuję z gory za propozycje wyłączenia wszystkiego co się da, bo nie po to kupuje telefon za 3000 z takimi funkcjami, żeby ich nie używać. Następnie o 7 bateria naładowana do 100%, minęło 5h (głównie na leżeniu w kieszeni) i bateria pokazuje 71%... Widziałem tutaj wątki zachwalające pracę serii S10, niestety mam dokładnie odwrotne wrażenie. Na anglojęzycznej stronie forum powstał również wątek związany z tym problemem (https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S10e-S10-S10/S10-Battery-Drain/td-p/975730). Czy ktoś z Samsunga zabierze głos w tej sprawie, czy wzorem tamtej strony Samsung nabiera wody w usta i udaje, że wszystko jest ok? Ja jestem kolejny raz rozczarowany baterią we flagowcu, czekam do weekendu naiwnie wierząc, że tryb adaptacyjny coś poprawi, a w sobotę odsylam go z powrotem i czekam na pieniądze. Ukłony

0 Like
MarioG61
Helping Hand
Opcje

Moja kobieta ma s9 i też bardzo rzadko ale potrafi się nagrzac nie wiadomo dlaczego. Zainstalowałem jej antutu bo tam pokazuje temp. CPU.   Narazie odpukać od 2 tyg jest wszystko ok. 

0 Like
Hollybuc
Pioneer
Opcje
Identyczną sytuacje z nagrzewaniem sie mam z s9+, mam go w dalszym ciagu i jest w użytku. Przy włączonym LTE w moim miejscu pracy oba telefony sa cieple, Samsung Plaza w przypadku s9+ stwierdzil, ze to jest ok.
0 Like
micszu91
First Poster
Opcje

witam, mam do was pytanie, czy procent naladowania baterii zgadza sie u was z tym ile pobieraja poszczegolne procesy, ekran, aparat, jadro sys. itd. W moim przypadku roznica wynosi jakies 5-8% w ciagu calego dnia.  Wieczorem mam np. 20% baterii a kiedy zsumuje wszystko co zużywa baterie wychodzi 72%. Czy u was tez to tak wyglada ? Drugie pytanie to czy  system android i jadro systemu zjada tyle baterii co u mnie ? Screenshot_20190327-165512_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@micszu91, sprawdziłem i u mnie również zabrakło kilku procent, ale nie jestem w stanie napisać ile dokładnie ponieważ nie naładowałem baterii do 100%. Poniżej zrzut z mojego telefonu z widocznymi wartościami zużycia dla poszczególnych elementów systemu. Używałeś znacznie dłużej ekranu więc podejrzewam, że pozostałe elementy z tego względu również posiadają wyższe wartości niż u mnie.

Screenshot_20190327-203055_Settings.jpg

0 Like
micszu91
First Poster
Opcje

Ale wydaje mi się że suma procesów powinna zgadzać się z tym co pokaxujecdmartfon

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@micszu91 trzeba pamiętać, że na liście pojawiają się procesy, ale nie doliczane jest samorozładowanie się baterii.

Co do procentowego zużycia baterii przez jądro i sam sytemu, to tak będzie, gdy telefon jest mało wykorzystywany. Gdy tylko na liście pojawią się inne aplikacje, który dużo korzystamy, to z automatu spadnie procentowy udział samego systemu jego jądra. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
micszu91
First Poster
Opcje
Jak nie doliczane jest rozładowanie baterii ? Przecież jest pokazane procentowo co ile zabiera. Co do jądra systemu i systemu Android to porównaj czas pracy i zużycie baterii przez te procesy u mnie, z tym co udostępnił nismo
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@micszu91 "samorozładowanie", czyli upływność prądu z ogniwa bez jego wykorzystania.

Od kiedy posiadasz telefon? Ile razy lub czy wykonywałeś przywracanie do ustawień fabrycznych?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
micszu91
First Poster
Opcje
Nie wiem czy upływność występowała w poprzednim telefonie bo ciężko było go w jeden dzień rozładować i nie zwracałem uwagi a pojemność miał taką samą. Telefon mam od premiery a do ustawień fabrycznych nie przywracalem bo jest nowy więc powinien chodzić w 100%
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@micszu91 upływność występuje w kazdym ogniwie. :smiling-face-with-sunglasses:

0 Like