Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung po latach od premiery oslabia celowo telefony np.aparat

(Temat utworzony: 16-02-2021 12:33 AM)
961 Wyświetlenia
xjeoof
Apprentice
Opcje
samsung po latach od premiery oslabia celowo telefony np.aparat
0 Like
17 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam. Czy używał Pan kiedyś Motorole EDGE 30 Neo? Jeśli tak to musiał Pan trafić na idealny egzemplarz, bo ten model wiesza się od samego włączenia. Stawiając go na równi z Samsungową S-ką to lekka przesada.

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To i ja dodam coś od siebie 😃

1. Każda aktualizacja z jednego oprogramowania na długie spowalnia działanie każdego telefonu każdego producenta ze względu, na to że programowanie jest bardziej dostosowane pod model tegoroczny.

2. Jeżeli dzisiaj funkcje sztucznej inteligencji z serii S24 wejdą do serii s23, to smartfon bardziej podczuje ze względu, na to że jego moc obliczeniowa nie została dostosowana pod tego typu oprogramowanie, więc będzie musiał wykorzystać większy procent swojej mocy aniżeli model tegoroczny.

2. A po podziałania zdjęć to się z tym zgodzę i te aktualizacje zawsze je pogarszają, ale to jest już celowa taktyka aby zwiększyć różnicę w jakości zdjęć choć zazwyczaj nie są to drastyczne zmiany.

3. Apple miał kiedyś wręcz pozwy, w których przegrywał ze względu na to właśnie kwestie, a Motorola EDGE 30 Neo, o której wspomniał @_Technik_, to już jest wręcz swego rodzaju symbol komizmu branży smartfonowej, gdzie smartfon musiał czekać przez kilka miesięcy na aktualizację do nowego Androida 😂.
0 Like
Kuba33
Navigator
Opcje
U mnie w s9 po 2 latach i kolejnej aktualizacji ekran zrobił się zielony i nie dało się korzystać!!
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
To się zgadza niestety i zauważyłem to już kiedyś ,od momentu posiadania samsunga ,czyli s8, i kupowałem każdy kolejny model który wychodził, dziś mam s23ultra , przez jakiś czas po modelu s22u ,przesiadłem się na iphona 14pro , powiem tylko tyle ,samsung musi dużo się nauczyć jeżeli chodzi o zdjęcia, iphone po aktualizacjach kolejnych, nie tracą na jakości fotek ,a co najlepsze, mają mniej mpx i delikatnie mniejsze matrycę a jakość zdjęć i detali zwłaszcza, jest dużo lepsza niż w samsungach ,ale No niestety gdyby nie ten archaiczny system ,to pewnie bym został przy iphonie ,jedyne co ratuje fotki w samsunga, to gcam .
stanko
Black Belt 
Opcje
chcecie dobre zdjęcia robić to polecam kupić aparat cyfrowy....
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie zauważyłem żadnej zależności jeżeli chodzi o działanie starszych telefonów podczas premiery nowych. Oczywiście, że po jakimś czasie telefon może zwolnić, ale to może wynikać z wielu czynników. Najlepiej w takim momencie przywrócić ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii zapasowej. W większości przypadków zabieg ten znacząco poprawia działanie telefonu.

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
A co ma aparat cyfrowy czego nie ma telefon? Przecież to to samo, a w tych czasach telefon robi lepsze zdjęcia jak aparat cyfrowy, co innego jak mówimy o lustrzance ale to nie jest sprzęt dla normalnych użytkowników, nikt nie kupuje lustrzanki za 3tys żeby raz w roku na wakacje zdjęcia porobić.
stanko
Black Belt 
Opcje
smatfon jako urządzenie multimedialne robi zdjęcia wg sztucznej inteligencji oprogramowania, które aktualizowane "zabija" ustawienia wyuczone. Tak to oceniam.
pozdrawiam i udanych fotek👋
0 Like