Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung po latach od premiery oslabia celowo telefony np.aparat

(Temat utworzony: 16-02-2021 12:33 AM)
962 Wyświetlenia
xjeoof
Apprentice
Opcje
samsung po latach od premiery oslabia celowo telefony np.aparat
0 Like
17 Odpowiedzi
Logan73
First Poster
Opcje

a to prawda zgadza sie. mam jyz ktorys z kolei Note. W chwili premiery telefon ribi bardzo ostre i szybkie zdjecua w ułamku sekundy naciskajac migawke a z biegiem czasu autofocus szuka zanim zrobi zdjecie a to i tak nic super

pooh82wawa
Journeyman
Opcje
to norma, Apple robi dokladnie to samo , zmuszając defacto do zmiany sprzętu...
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Należy pamiętać, że od momentu premiery telefony otrzymują szereg aktualizacji, które wprowadzają sporą ilość zmian w oprogramowaniu w postaci łatek bezpieczeństwa, poprawek błędów, nowych funkcji czy nowych wersji systemu operacyjnego. Im telefon starszy tym więcej tego typu aktualizacji. To z pewnością ma wpływ na wydajność i działanie telefonu. Smartfon otrzymuje nowe funkcje i możliwości a jego parametry techniczne pozostają niezmienne.

Jeżeli przez dłuższy czas w telefonie nie były przywracane ustawienia fabryczne to warto wykonać hard reset. Zabieg ten może pozytywnie wpłynąć na działanie telefonu. Warto pamiętać żeby nie przywracać kopii zapasowej po resetowaniu. Najlepiej skonfigurować telefon od nowa i ręcznie wgrać wszystkie aplikacje. W ten sposób mamy pewność, że nie wkradną się żadne błędy do telefonu przywrócone razem z kopią.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Uwielbiam te teorie spiskowe... 😀😁😂

big foot.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szumfal60
Explorer
Opcje
swiat do góry nogami się przewraca.Nie chce być podejrzliwie ale na każdym kroku nas w ,,konia robią,,i to wszyscy
Pavel80
Student
Opcje
Drodzy przyszli posiadacze Galaxy s24!
Sugeruję Wam pobrać w przyszłości 2, może 3 aktualizacje i już nigdy wiècej tego nie robić !
Jako posiadacz s2, s4, s6, s9, s20, i obecnie s21, dość długo przyglądałem się praktykom tego producenta. W ostatnich modelach, zazwyczaj po 1,5 roku użytkowania wypuszczana jest aktualizacja która drenuje baterię, spowalnia działanie smartfona lub pogarsza zdjęcia. Kożystanie staje się uciążliwe i osoby przyzwyczajone do ekosystemu Samsunga kierowane są jak owieczki do sklepu po następny model, mimo że obecny, z posiadanymi parametrami powinien służyć komfortowo przez kolejne lata. 
Powodzenia, ja chyba odpuszczam.
Motorola Edge 30 Neo ma taki sam rozmiar, tak samo dobry ekran i aparat, lepszy procesor i baterie, plus szybkie ładowanie 65W. To wszystko za 1000zl....
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Ja coś podobnego zauważyłem przy Galaxy S4 i aktualizacji do Andka 5.1. Mój poprzedni model S8 ujeżdżałem przez ponad 4 lata i nie zauważyłem nic podobnego, mało tego do dzisiaj śmiga jak szatan! Moja Żona przez 4 lata posiadała A70 - z żalem się z nim rozstawała, ale po prostu przyszedł czas na nowsze i był jeden epizod z ekranem, który zgasł na mrozie, ale "wstał" w temperaturze pokojowej.
Ja obecnie mam S21 Ultra od 2 lat i kilku miesięcy i absolutnie nie mam ma co narzekać, a z telefonu korzystam bardzo dużo.
Podsumowując, nie jest to żadną tajemnicą, że producenci jakieś tam praktyki stosują, aby zachęcić klientów do przesiadki na nowsze modele, jednak to co opisujesz moim zdaniem nie ma już miejsca.
Osobiście uważam, że przesadzasz.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
To nie tylko Samsung, miałem OnePlus i jak wychodził nowy model to dali aktualizacje która pogorszyła i to znacząco zdjęcia bo nowy model miał takiej same aparaty i trzeba było jakoś go reklamować, co z tego że na forum ludzie wypisywali, żądali naprawy, producent miał to w tyle.

Problem leży w tym że za szybko wychodzą nowe modele i nie ma co w nich poprawić, dlatego muszą pogarszać starszy żeby nowy miał sens, jakby tak wydawać nowe telefony co 3 albo chociaż 2 lata to może dało by to technologii czas się rozwinąć i nie trzeba by stosować takich zagrywek. No ale cóż pieniądz rządzi światem.
bialuchny
Journeyman
Opcje
Zgadzam się w 100%. Po co te telefony wypuszczają nowe co roku. Bez sensu. Co 3 lata najlepiej by było gdyby wychodził nowy model. I wtedy wymiana miała by sens. A nie co roku wypuszczają to samo tylko w oprogramowaniu kombinują. W starym coś zepsują aktualizacją żeby w nowym dać to samo nie popsute. Ci producenci myślą że naród jest głupia a oni są tylko mądrzy i przebiegli
0 Like