Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S10 zawiesza się i się wyłącza.

(Temat utworzony: 20-05-2022 03:15 PM)
2349 Wyświetlenia
jvras
Apprentice
Opcje

Witam, tak jak w temacie mam problem z telefonem Samsung Galaxy S10, od tygodnia mam problem z bardzo częstym zawieszaniem się telefonu, podczas tego telefon jest ciepły. Moja S10 dostaje nagle freeza, jak leci jakiś dźwięk z telefonu to też jest zacięty i nagle się wyłącza. Oddałem telefon do kumpla, który ma serwis, wymienił mi baterie, ale problem nadal jest ten sam, ma ktoś może pojęcie o co może mu chodzić? Pozdrawiam i proszę o pomoc!

#s10 #samsunggalaxys10 #galaxys10 #freeze #zacina sie #wyłącza się

29 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jvras  Witam

Jeżeli wcześniej był wykonany reset telefonu do ustawień fabrycznych i dalej jest problem to pozostaje wizyta w autoryzowanym serwisie.

jvras
Apprentice
Opcje

Ciekawi mi koszt naprawy, czy jest to w ogóle opłacalne

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@jvras Witam. Według twojego opisu to problem może być z płytą główną. Tym bardziej że tak jak twierdzisz bateria została wymieniona. Pierwsze co to i tak zostanie wgrane od nowa oprogramowanie dla sprawdzenia. Więc proponuję zrobić pełen rest jeśli nie był robiony? Tak jak wspomniał tez o tym @PrzemekM
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Problem z softem (zalecam reset do ustawien fabrycznych) jak nie pomoże to już jakieś uszkodzenie fizyczne płyty głównej i pozostaje serwis
0 Like
Opcje
Płyta główna może dostała przy jakimś upadku i teraz powoli wychodzi. Możesz spróbować na gwarancję jeżeli jeszcze jest.
0 Like
jvras
Apprentice
Opcje

Cześć, dzięki za tak liczne odpowiedzi, sprawa wygląda następująco, 

- resetowałem telefon do ustawień fabrycznych - nie pomogło

- wipe cache - nie pomogło

- przegranie softa odinem - nie pomogło

- wgranie nowego bootloadera twrp i instalacha lineage os - nie pomogło

- instalacja orginalnego softu, tylko ze wersje w dół (android  11) - nie pomogło

wychodzi na to, że na pewno coś jest nie tak w środku

0 Like
jvras
Apprentice
Opcje

tak, bateria została wymieniona na nową,

robiłem pełen restart, bawiłem sie softami, ale nie przyniosło to efektów, nie wiem czy jest sens naprawy, prawdopodobnie wystawie jako uszkodzony na sprzedaż

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jvras  Więc pozostaje wizyta w serwisie 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli to płyta główna to koszt takiej czystej plyty głównej to jakieś 500-600zl (chyba że będziesz szukał i przekładał jakąś używaną) ale wtedy wiadomo będzie inny IMEI. Moim zdaniem trzeba by się dobrze zastanowić?