Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 ultra slaby zasieg i internet

(Temat utworzony: 08-09-2021 02:00 PM)
3388 Wyświetlenia
MajkelMajki
Apprentice
Opcje
Zakupilem s21 ultra, przesiadlem sie z p30 pro. Na p30 pro np w domu, pracy miescie knternet zawsze śmigał rewelacyjnie, tutaj ciagle slabszy zasieg, dlugie ladowanie stron mimo LTE a o pingu w grach nie wspomne. 
Ktos moze cos na to poradzic ? Jeżeli ma to znaczenie to siec t Mobile
0 Like
10 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Widocznie Huawei i Samsung mają różne anteny, stąd i odbicie w zasięgu. Spróbuj jeszcze zresetować ustawienia sieciowe.
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Niestety musisz się do tego przyzwyczajać. Tutaj na forum jest wiele tematów dotyczących tego problemu i wiele z nich pozostało nierozwiązanych. Te telefony tak mają i już. Ja u siebie w domu również mam tak kiepski zasięg, że używanie internetu po LTE jest praktycznie niemożliwe. Co dziwne pracuję w budynku na którego dachu są anteny BTS Plusa i nawet wtedy telefon ma tylko dwie kreski zasięgu. Jeżeli chodzi o zasięg to niesamowicie S21 jest rozczarowujący. Samsung rozczarował mnie pod tym względem tak bardzo że zastanawiam się czy gdy będę się przesiadał na kolejny telefon nie wybiorę iPhona. Oszczędzać na jakości wbudowanej anteny przy telefonie kosztującym kilka tysięcy to kiepski PR dla Samsunga. Szkoda, bo ogólnie telefon to "żyleta" gdyby nie ten marny zasięg. 

MajkelMajki
Apprentice
Opcje
Mialem juz przesiadac sie n iphona i znow dalem sie wpuscic w maliny. Ostatni telefon od samsunga.
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Poczekaj jak Ci jeszcze aparat padnie i będzie rozmazane zdjęcia robił jak u mnie... :smiling-face:
Ja też kończę z samsungiem. Dramat a miałem wszystkie galaxy S od S3
0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
Samsungi gdzieś od serii S7 zaczeły mieć problem z zasięgiem
0 Like
MajkelMajki
Apprentice
Opcje
Ostatniego samsunga mialem s8 i bylo wszystko okej
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
S8+ super cały czas w rodzinie bez zażutu... S9+ to samo ... S10+ znajomy odkupił zero problemów... S20+ żona tłucze i nic mu nie dolega... no i mój nieszczęsny S21 ultra z wadliwym aparatem... no trudno stało się ale to nie koniec przeprawy... doszła walka z serwisem żeby naprawili ech....
0 Like
kossi86
Student
Opcje
W moim s21 ultra również zasieg dramat, oczywiście wszystkie recenzje które czytałem wychwalały jaki to ten telefon jest cudowny, a prawda taka że chińczyk za 500 zł ma lepszy zasięg od boskiego samsunga za 6k, DRAMAT
andrzejber
Apprentice
Opcje
Mam ten sam problem
0 Like