Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada połączeń wychodzących

(Temat utworzony: 13-02-2020 11:35 AM)
26203 Wyświetlenia
leti3000
First Poster
Opcje

Witam, od tygodnia jestem posiadaczką Samsunga s10. Do tej pory nie musiałam dzwonić do nikogo poza moim partnerem. Dzisiaj chciałam wykonać połączenie do lekarza ale wyskoczył mi komunikat: nie można wykonywać połączeń wychodzących przy włączonym blokowaniu połączeń ". Sprawdziłam kilka innych numerów i nigdzie nie mogę się dodzwonić poza moim partnerem. O co tu chodzi?? Nie zmieniałam nic w ustawieniach i nie mogę znaleźć opcji dotyczącej blokowania/odblokowania połączeń.  Czy może mi ktoś pomóc jak odblokować te połączenia?Screenshot_20200213-103018_Call.jpg

0 Like
24 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@leti3000, uruchom aplikację Telefon i na planszy z klawiaturą kliknij w trzy kropki w prawym górnym rogu. Następnie wybierz opcje: Ustawienia > Blokuj numery. W tym miejscu możesz sprawdzić zablokowane numery. 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@leti3000, Zajrzyj także do Telefon --> 3 kropki --> Ustawienia --> Usługi dodatkowe --> Ograniczanie połączeń --> Połączenia głosowe. Wszystkie opcje powinny być odznaczone.

Screenshot_20200213-133216_Call settings.jpg

IlonaLud
Student
Opcje

POŁĄCZENIA WYCHODZĄCE ZABLOKOWANE

Witam, pomimo odhaczenia (wyszarzenia) blokady połączeń

Usługi dodatkowe=>Ograniczenie połączeń=>połączenia głosowe=>Wszystkie poł. wychodzące  nie mogę wykonywać połączeń.

Efekt uzyskany w bardzo prosty sposób: po kliknięciu w poł. wychodzące wpisano błędne hasło (jednokrotnie) to spowodowało wyświetlenie komunikatu "Wyłączono" i całkowita blokadę poł. wychodzących (przycisk pozostał szary). Żeby było zabawnie mogę wykonywać połączenia wideo i oczywiście odbierać przychodzące, bo ich nie próbowałam zablokować w ten magiczny sposób. Innych ustawień telefonu nie zmieniałam. 

Wszystkie przyciski od ograniczeń połączeń mam na szaro, wiec teoretycznie wyłączone.

Uwaga: resetowanie do ustawień fabrycznych nie rozwiązuje problemu.

Telefon Galaxy J6, to samo na Galaxy S20 FE(telefon siostry)

Gdzie naprawia się taką przypadłość? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@IlonaLud  Dzień Dobry

Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych była przywracana kopia zapasowa?

IlonaLud
Student
Opcje

Nie przywracano kopi zapasowych,

telefonik jest jak nowy :smiling-face: tylko ma taki mały problem nie mogę do ludzi dzwonić.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@IlonaLud  Proszę przełożyć kartę sim do innego telefonu i spróbować wykonać połączenie.

IlonaLud
Student
Opcje

po przełożeniu karty sim do drugiego telefonu, połączenia wychodzące są zablokowane.

Czy to oznacza, że operator zablokował je na karcie? I jak to zrobił, skoro hasło do wykonania czynności było nieprawidłowe?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@IlonaLud  Te ustawienia dotyczą właśnie karty sim i ustawień po stronie operatora, proszę spróbować na razie jeszcze raz tą funkcje włączyć i wyłączyć ponownie.

Czy zauwazyła Pani że przy przełączaniu nie wykonuje się to płynnie, tylko 1-2 sekundy kręci się kółeczko?

IlonaLud
Student
Opcje

otóż próbowanie nic się nie zmienia, cały czas na szaro z komunikatem "wyłączono", kółeczko kręciło się 10s.

podaje hasło, które pierwszy raz wpisałam "dla wywołania efektu" czyli 1111, bo innego nie znam

takiego hasła nigdy do niczego nie używałam, więc dlaczego przyjęte zostało za pierwszym razem, a za drugim już jest złe?

i jeszcze moja uwaga co do operatora sieci: na każdym virgin mobile, czy może tylko u nich dzieją się takie cuda?

0 Like