16-12-2021 07:00 PM
Cześć, problem od kilku tygodni. Podczas rozmów, niezależnie od długości czy częstotliwości bywa, że rozmówca mnie nie słyszy (jakby na kilka lub kilkanaście sekund wyłączał się mikrofon) Reset nie pomaga, Serwis zdalnie też nad tym pracował i wykonywał czyszczenie itp, karta sim wymieniona.. A i tak problemu nie rozwiązano. Czy ktoś zna problem, jakieś porady? czy tylko serwis stacjonarny?
16-12-2021 08:23 PM
@Mr_WB Witam
Czy sytuacja jest identyczna w trybie bezpiecznym?
Jeżeli został wykonany reset do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii oraz serwis zdalny i nadal występuje problem, pozostanie w takim razie serwis i przeprowadzenie diagnostyki.
16-12-2021 10:10 PM
Nie wiem, nie sprawdzałem. Czy podobne przypadki zdarzają się?
23-12-2021 02:23 PM
Niestety sytuacja nie poprawila sie w tybie bezpieczeństwa.
22.12 telefon uzywałem bardzo intensywnie i dzwoniąc na nr stacjonarny słyszałem przez głosnik s21 swój głos, echo. W dodatku podczas powiadomień sms, telefon nie wyświetlał przez kilka godzin powiadomień przy ikonie aplikacji..
Telefon jest rozczarowaniem, nigdy nie miałem takich problemów ze smartfonem, a używałem już wielu marek i to tańszych. Po urządzeniu za ponad 4.000 zl oczekiwałem chociaż bezprolemowej eksploatacji, jak wdać s21 nie jest w stanie tego zapewnić
23-12-2021 02:46 PM
@Mr_WB W takim razie niestety pozostanie wizyta w serwisie
04-01-2023 11:44 PM
05-01-2023 12:12 AM
Czy uruchamiałeś ponownie telefon? Jeżeli tak i to nie przyniosło skutku to spróbuj wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...