Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pamięć RAM S21 Fe

(Temat utworzony: 30-12-2022 02:30 AM)
798 Wyświetlenia
Dawid111999
Journeyman
Opcje
Witam mam pytanie czy w waszych S21 Fe też pokazuje wam tak mało ramu dostępnego chodzi mi 1.6 GB ramu przy wlączonej w tle jednej aplikacji ,dodam że nie mam dużo aplikacji na telefonie jeżeli to ma jakieś znaczenie, czy to normalny wynik?
Z góry dziękuję za pomoc. 
0 Like
3 Odpowiedzi
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Od czasu do czasu należy czyścić pamięć RAM.
Wchodzisz w ustawienia - Pielegnacja baterii i urzadzenia - Pamięć RAM - i klikasz w okienko Czyść teraz.
Po tej operacji napewno pamięć zwiększy sie do 4 GB.
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
RAM jest od tego, żeby był zapełniony. Dzięki temu poprawia się płynność działania systemu. Czyszczenie RAMu powinno być wykonywane tylko w przypadku problemów z aplikacjami działającymi w tle. W sytuacji niewystarczającej ilości wolnej pamięci potrzebnej do obsługi nowo otwartej aplikacji, system sam wyrzuci niepotrzebne dane, zgodnie z nadanymi priorytetami.
1,6 GB wolnego RAMu to nie powód do niepokoju. Jeśli żadna aplikacja nie wywołuje problemów z telefonem, wszystko jest w porządku.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dawid111999, u mnie na S21FE wersja 6 GB też mam podobnie, 1,9 GB wolnego RAMu. Mam też możliwość wyczyszczenia i zwolnienia 1 GB, ale nie klikam w ten przycisk. Pewnie u Ciebie w ustawieniach też jest taka propozycja. Zgadzam się z kolegami, to nic niepokojącego, dzięki temu telefon działa płynnie i długo trzyma aplikacje w tle, a to się przekłada między innymi na to, jak szybko da się je uruchomić i czy nie stracimy ostatnich niezapisanych danych.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.