Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Problem z mikrofonem

(Subiect creat la: 11-02-2022 02:04 AM)
748 Vizualizări

Am și eu această problemă

witosiek
First Poster
Opțiuni

Witam, zakupiłem nowy telefon. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, to fakt że moje nagranie były ciche, podgłaszanie ich na maxa dawało mierny efekt. Myślałem że jest to problem z mikrofonem dlatego go przeczyściłem. Nic się jednak nie zmieniło. Co ciekawe dźwięk działa normalnie w aplikacjach samsunga, ale tragicznie w zewnętrzych typu. Messenger, Snapchat. W końcu zauważyłem, że w aplikacji aparatu, dźwięk łapie mi z górnego mikrofonu, za to w takim snpachacie, czy messengerze wyłapuje mikrofon z dołu. Moje pytanie brzmi, czy da się zmienić, aby aplikację korzystały z górnego mikrofonu, lub polepszyć jakoś działanie dolnego w aplikacjach. 

(Dodam, że dolny działa mi również dziwnie podczas połączeń, gdy miałem tryb oszczędzania energii każdy mówił mi, że cały czas mnie przerywa)

Galaxy S21 5G  

0 Aprecieri
4 Răspunsuri
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

@witosiek  Witam 

Nie ma możliwości aby ustawić z których mikrofonów mają korzystać aplikacje.  Jeżeli wyraźnie widać że coś jest nie tak z mikrofonami zdiagnozować telefon  w serwisie. 

Był robiony test mikrofonów?

witosiek
First Poster
Opțiuni
Robiłem test, dolny brzmi właśnie jak do rozmów. Podczas nagrywania jestem dosłownie niesłyszalny.
0 Aprecieri
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

@witosiek  Może być w tej sytuacji konieczny serwis, wygląda to na usterkę.  

Mr_WB
Journeyman
Opțiuni

Cześć, czy wyłacznie tryb oszczedzania energii powodował przerywanie mikrofonu? Pytam, ponieważ mam podobny problem ze swoim.. Tryb mam wyłączony, a mikrofon potrafi wyłączyć sie podczas rozmów na kilka sekund. Oddałem do serwisu i na drugi dzien był gotowz do odbioru, oczywiście nie znaleziono problemu, a sytuajca powtarza się. Czynności przeprowadzone przez serwis to, jak twierdzą zmiana oprogramowania (warto dodać, że żadne daty aktualizacji systemu czy jądra nie uległy zmianie po czynnościach serwisowych, są takie jakie przed oddaniem do serwisu)

0 Aprecieri