Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 - drenaż baterii w nocy

(Temat utworzony: 27-08-2021 09:22 AM)
866 Wyświetlenia
MRS21
Pathfinder
Opcje

Zmagam się z problemem z szybko rozładowującą się baterią w S21. Sytuacja pogorszyła się nagle.

Zrobiłem wipa partycji cache, naładowałem wieczorem telefon do 100% i zostawiłem go na noc. Rano miałem 78%! Dzień nie powinien się zaczynać od tak głębokiego szoku.

Na noc mam włączoną routynkę, by telefon przechodził w tryb oszczędzania energii, więc mój szok był uzasadniony - 22% przez noc w trybie oszczędzania! Zajrzałem do ustawień baterii, ale tam bez sensacji - w żadnej z aplikacji nie było wzmożonej aktywności. Pomyślałem, że może synchronizacja z Google, ale to tylko 20 MB, nie mogło trwać zbyt długo.

Telefon ma 2 karty SIM (jedna to eSIM, zasięgi dobre, nawet przełącza czasem na 5G), stale włączony Bluetooth (spięty z zegarkiem) i WiFi.

Jakieś pomysły jak sprawdzić, co mi drenuje baterię?

Screenshot_20210827-062402_Device care.jpgScreenshot_20210827-062440_Device care.jpg

7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MRS21  Witam 

Rzeczywiście spory spadek baterii przez noc, choć jeżeli obsługuje dwie karty sim jednocześnie to zużycie może być większe. Wykonywany był hard reset?

Zainstalowane są wszystkie najnowsze dostępne aktualizacje?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@D1930  masz racje

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem, że już wcześniej korzystałeś z dwóch kart SIM z podobnym zasięgiem i problem nie występował. Jeżeli tak to przyczyna będzie leżeć gdzie indziej. Spróbuj wyłączyć rutynę, z której korzystasz i sprawdź czy coś się zmieni. Zobaczymy czy po wyłączeniu oszczędzania baterii zużycie będzie takie samo.

ligaro
Pathfinder
Opcje
Zauważyliście że dwie fabryki robiły s21 ? Różnica na pudełku napis galaxy s21 i samsung Galaxy s21. W tych drugich bateria trzyma zdecydowanie lepiej...
Opinie mnóstwa ludzi z innego forum

Odnośnie tematu, nie widzę zależności ale u mnie pomogło wyłączenie volte WiFi I wszystko co z tym związane
MRS21
Pathfinder
Opcje

Baterię naładowałem do 100% o 22:00, wyłączyłem BT i B. routines, włączyłem oszczędzanie baterii, rano o 6 miałem 68%! Czas pracy na baterii szacowany na 16h. Nie mam siły się z tym szarpać, zrobię ustawienia fabryczne i jak to nie pomoże, to serwis.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pamiętaj żeby po przywróceniu ustawień fabrycznych nie przywracać kopii zapasowej. Daj znać za jakiś czas czy coś się zmieniło.

Sidkwa
Voyager
Opcje

Ja w nocy włączam tryb samolotowy lub wyłączam dane komórkowe. Wtedy spadek baterii przez noc to jakieś 3%. Sprawdź właśnie jak zachowa się telefon gdy na noc wyłączysz dane komórkowe.  No i widzę że masz dwie karty sim. Wtedy bateria jest zjadana dwa razy szybciej jeżeli obie są aktywne - zwłaszcza przy słabym zasięgu.