Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy s21 aparat zacina sie oraz ma słabą jakość

(Temat utworzony: 10-04-2022 11:58 PM)
1943 Wyświetlenia
Adrian__ek
First Poster
Opcje

Witam, telefon posiadam kilka miesiecy. Od samego początku aparat w nocy (lub po prostu jak jest ciemniej) zacina sie jak telefon za 500 zl. ostrość zdjęć w ciemniejszysz pomieszczeniach tez daje duzo do zyczenia. Jak rozwiazac ten problem oraz ile naprawa tego w serwisie by kosztowała

0 Like
8 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, najpierw proszę wyczyścić dane aplikacji. Wchodzimy -> ustawienia-> aparat-> pamięć domyślna -> wyczyść dane.

Gdyby ten zabieg nie pomógł proszę wykonać wipe cache partition.
|Poradnik| -> https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Gdy obie opcje powyżej nie przyniosą rezultatów pozostaje reset do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Sevven
Pathfinder
Opcje
Przestańcie szanowni 'eksperci' mieszać mu w głowie. Napiszecie jeszcze żeby telefon do pralki wrzucił, może zadziała 😉. To jest normalne zjawisko, żadne resety tutaj nie pomogą. Mam dokładnie to samo w S22 Ultra i miałem w S21. Aparat ma światłomierz, który mierzy natężenie światła i na jego podstawie dobiera prawidłową ekspozycję. Masz stałą przysłonę, w trybie automatycznym aparat zawsze dostosuję czas otwarcia migawki i czułość tak, żeby prawidłowo naświetlić zdjęcie i teraz ważne, gdy osiągnie maksymalną czułość (ponieważ jest bardzo ciemno), a obraz nadal będzie niedoświetlony, będzie się ratował wydłużeniem czasu migawki, jest ona otwarta dłużej (matryca potrzebuję dostać więcej światła) co właśnie powoduje, jak patrzysz na wyświetlacz telefonu, spadek klatek na sekundę (dlatego tak Ci szarpie obraz). Ty jeszcze gwałtownie przesuwasz telefon z bardzo jasnego monitora, na ciemną ścianę 😉 Światłomierz wariuje i potrzebuję chwili na dobranie odpowiedniej ekspozycji, na tyle na ile potrafi.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@sometimes Witam. Masz XEO czy brandowany? Tez posiadam S20+ 5G brandowany w Play i nie ma żadnego problemu z oprogramowaniem. Wykonaj wip cache partion bądź reset telefonu. To jedyne co możesz zrobić sobie na szybko.
0 Like
lonelly
Voyager
Opcje
Jw. Miałem s20+ w play i wszystko do konca było super, niestety w s22u juz nie ...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak już w którymś poście powtarzałem nie zawsze oprogramowanie XEO jest lepsze od brandowanego.
0 Like
lonelly
Voyager
Opcje
Bywa teraz s22u z plusika
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak z pół roku i będzie o wiele lepiej z oprogramowaniem. Samsung zawsze początki miała problematyczne. Najwięcej zleceń mieliśmy po wypuszczeniu flagowców. Potem było już tylko lepiej.