Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20FE Jakie jest szkło na obiektywie?

(Temat utworzony: 11-10-2021 04:19 PM)
931 Wyświetlenia
OneS10e
Journeyman
Opcje
Zmieniam S10e na S20fe, jakie szkło jest na obiektywie? Warto zakładać ochronę na nie, czy jest tam jakieś wzmocnione? W 10 nie mam ochrony i jest w idealnym stanie ale jak z 20? 
0 Like
12 Odpowiedzi
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Mam nadzieję że jest lepsze niż w moim A51 bo mając go od połowy marca do teraz to złapało tyle rys że aż za głowę się łapie bo w żadnym telelfonie tak nie miałem, mój stary Galaxy Note 3 wygląda dużo lepiej bez używania etui niż A51 pomimo noszenia w etui
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@OneS10e  Dzień Dobry

Nie zaleca się naklejania szkła ochronnego na obiektywy aparatu ponieważ może to wpłynąć na jakość później zrobionych zdjęć.

OneS10e
Journeyman
Opcje
Nie porysuje się? Bo w 10 słyszałem że jest jakieś szafirowe czy bog wie jakie, ale po ponad 2 latach jest w idealnym stanie
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@OneS10e  Ja jeszcze w żadnym swoim telefonie nie używałem ochrony na obiektyw i nie miałem zarysowań, ostateczna decyzja należy  od Ciebie.

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Ja kupiłem 3Mk na obiektyw. To był pierwszy mój zakup tego typu ochrony na aparat. Jakość zdjęć bez różnicy sprzed, a po naklejeniu.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@analyzer65, A jak z jakością zdjęć wykonanych z lampą błyskową ?

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
W miejscu gdzie jest lampa, szkło ma wycięty otwór by jej nie zasłaniać.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na forum pojawiały się zgłoszenia dotyczące pogorszenia jakości zdjęć wykonywanych z lampą błyskową po nałożeniu szkła. Błysk lampy może "rozchodzić" się po szkle co może wpływać na jakość zdjęć. Rozumiem, że u Ciebie nie występuje taki problem?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  dokładnie,  to jeden z efektów jaki może się pojawić po nałożeniu szkła ochronnego.