Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowarka s20 fe 5g

(Temat utworzony: 12-10-2021 02:28 PM)
348 Wyświetlenia
monimoni84
Apprentice
Opcje
Hej. Mam problem z ładowaniem s20 fe 5g. Telefon kupiony w lutym tego roku w sklepie media expert. Od początku podczas ładowania ładowarka się nagrzewała ale nie parzyła tak, żeby nie można jej było wyjąć z gniazdka. Ale normalnie ladowala. Dzisiaj kaput. Nie ładuje wcale. Kabel podłączony do laptopa ładuje ale czas ładowania około 6 godzin. Kabel podłączony do ładowarki z jakiegoś starego tableta Samsunga ładuje i pokazuje czas około 3 godzin. Ta wtyczka od ładowarki od s20 fe podłączona do innego kabla nie ładuje innych telefonów. Czyli domyślam się, że coś strzeliło w ładowarce. I teraz moje pytania czy gwarancja obejmuje też  ładowarkę? czy odsyłając ją na gwarancję odsyłam tylko ją czy cały kupiony zestaw wraz z telefonem? Jakie ładowarki mogę kupić do tego modelu telefonu, żeby ładował się w miarę szybko jak przy tej z pudełka? Obojętne przewodowe czy indukcyjne ale żeby były dobrej jakości. Help 😅
0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na usterkę sprzętową ładowarki. Najlepiej skontaktować się z najbliższym serwisem i dopytać czy wystarczy dostarczyć samą ładowarkę. Jeżeli konieczny będzie zakup nowej ładowarki to najlepiej wybrać model Samsung EP-TA800 o mocy 25W.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

monimoni84
Apprentice
Opcje
Dzięki wielkie
0 Like
monimoni84
Apprentice
Opcje
Podpowiesz mi czy to taka może być? Na media znalazłam ładowarkę z kablem o nazwie EP-TA800XBEGWW. Jest też bez kabla w tej samej cenie, wówczas nazwa jest taka ja Ty podałeś. Pomóż blondynce 😅
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@monimoni84  tak może być :smiling-face:

jeronimo1
Hotshot
Opcje
Kup sobie oryginalną ładowarkę samsunga EP-TA-800 Super Fast Charging. Tylko przed zakupem proponuje skontaktować sie z serwisem samsunga i zgłosic problem. Ladowarki tez sa na gwarancji. Ładowarki do tych telefonów mają moc wyjsciową do 25W
monimoni84
Apprentice
Opcje
Już to zrobiłam, zgłosiłam przez ten link w komentarzu ale zanim bym się doczekała na naprawę czy wymianę to minie trochę czasu, więc kupię tą super fast. Najwyżej później będę mieć dwie.
0 Like