11-03-2020 11:56 PM
Pytanie do użytkownika S20 Ultra, czy wasze galaktyki też się tak grzeją przy używaniu intensywniejszym użytkowaniu?
Po półgodzinnej zabawie telefon zaczął lagowac i temperatura skoczyła do 45°.
Screen zrobiony po restarcie.
13-05-2020 05:02 PM
@Viki Pisałaś coś jeszcze o aparacie, złe zdjęcia robił? A te inne usterki to co jeszcze nie tak było oprócz grzania?Pytam, bo może mam ten sam problem, a nie zwróciłam na coś uwagi.
13-05-2020 07:40 PM
Słuchajcie. Nie ma sensu sobie dogryzać. Wiadomo, że na forach są głównie tematy dotyczące problemów z telefonami, a wszyscy tu jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać.
Nie chcę nikogo tłumaczyć, ale są tu na forum również użytkownicy narzekający na normalne zachowanie S20U (jak wyższa temperatura przy graniu czy używaniu zaawansowanych funkcji aparatu).
Nikt nie miał zamawiaru naśmiewać się z czyichś problemów, bo mogą to być usterki wymagające wizyty w serwisie.
13-05-2020 10:30 PM
@AdiYaro masz rację, ale nie dziw się reakcjom użytkowników, którzy po opisaniu problemu spotykają się z odpowiedzią "a u mnie jest dobrze".
U mnie na zwykłym s20 na początkowym sofcie (na nowszych nie miałem okazji sprawdzać) po 15 minutach wideo przez whatsappa bateria miała 42C i zakończyłem przez to rozmowę. O ile procesor może osiągać wysokie temperatury i mu nic nie grozi, to z baterią nie jest przecież tak dobrze. Wspomiane użytkowanie nie powinno być szczególnie grzejące telefon, jeśli jest sprawny i nie ma błędów w sofcie.
Odpowiedzi serwisu, że jest dobrze skoro telefon się nie wyłącza, są dziwne, bo jeśli bateria osiągnie temperaturę np. 45C to nie wpłynie to na nią dobrze, a i używanie tak nagrzanego telefonu nie jest przyjemne.
13-05-2020 10:39 PM
@kubanaro Racja. Tego typu użytkowanie nie powinno powodować znaczącego wzrostu temperatury.
Rozumiem gry, dłuższe użytkowanie aparatu - to tak, wówczas to normalne. Ale komunikatory raczej mocno wymagające nie są...
Może inny serwis warto sprawdzić?
14-05-2020 10:09 PM
Przeglądałam poł godziny strony w telefonie, temperatura procesora wzrosła do 40/41 stopni, bateria 37 st. Telefon był lekko ciepły przy tych temperaturach. Czy to normalne, czy nie powinien się tak nagrzewać w takiej sytuacji?
15-05-2020 11:07 AM
Ja bym się temp 37C nie przejmował. Zależy co było na tych stronach, jaka przeglądarka, itp. Jak przy przeglądaniu stron osiągnie 40C to bym się zaczął niepokoić (mam na myśli wyłącznie temp baterii).
15-05-2020 12:41 PM
Zwykłe strony na onecie, interii. Podczas robienia zdjęć bateria potrafi mieć 40 st.
21-05-2020 10:39 PM
W tym przypadku to walka z wiatrakami... Bedzie tak jak z wypaleniami na ekranie a to tylko kwestia czasu jak zacznie mu coś dolegać od tego przegrzewania. Gdyby nie spadł z ceny to bym go sprzedal juz teraz
21-05-2020 10:55 PM – ostatnio edytowany 08-07-2020 04:45 PM przez EwaK
Czy może ktoś się wypowiedzieć odnośnie s20+ 5G czy są te same pblemy co z 4G? Też się grzeje?
w moim s20+ mimo stwierdzenia uszkodzenia plyty glownej i baterii (wady ktore byly od zakupu) sprzedający czyli EURO RTV AGD nie zamierza mi wymienic telefonu ani oddac kasy. Ta firma to porażka. nowy telefon za taka kase i od razu naprawiac a potem juz bedzie jako serwisowany, co przy odsprzedazy jest problemem. Tak jak mowilam dla mnie oddanie telefonu do serwisu wiaze sie z tym, ze na bank cos uszkodza. Moj telefon oddany do euro z opisem ze bez rys i folia fabryczna wraca z raportem serwisowym ze ma rysy. Tak się konczy wizyta w serwisie i to byla tylko sama ekspertyza a co by bylo gdyby byl naprawiany? Teraz juz tylko nadzieja w Firmie Samsung, do ktorej zwrocilam sie o pomoc. Zawsze uwazalam firme za solidna, mam nadzieje ze tym razem tez sie nie rozczaruje.
14-06-2020 12:19 PM
Cześć,
Odświeżam temat bo widzę że trochę podumarł, czy rozwiązaliście problemy w swoich telefonach ?
Ja od kilku dni jestem posiadaczem S20 Ultra, przesiadłem się z Huawei P20 Pro, jest to mój pierwszy Samsung i jak narazie po tym co obserwuję i czytam obawiam się że może być ostatni.
Telefon(procesor) przy 120 Hz przy przeglądaniu stron i włączonych komunikatorach (inne aplikacje wymusiłem zatrzymanie w ustawieniach) ma średnią temperaturę 40-43 stopnie no to chyba nie jest normlane? Czas pracy na baterii wtedy jest dramatycznie niski. po wyłączeniu 120Hz temperatura utrzymuje się w przedziale 36-39 stopni. Nigdy tak jak niektórym tutaj temperatura nie spadła mi poniżej 30 stopni nawet jak wymusiłem zatrzymanie wszystkich aplikacji w ustawieniach. To chyba też nie jest normlalne nawet nie chce myśleć co zacznie się dziać jak zaczne używać aparatu. Czy ktoś poradził sobie jakoś z tym problemem ?