Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Rozdzielanie" dźwięków na Bluetooth i telefon... (Galaxy S10)

(Temat utworzony: 23-10-2020 09:01 AM)
7738 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam,

często słucham radia z telefonu i dźwięk wypuszczam po BT na zewnętrzny głośnik. Natomiast irytuje mnie, że kiedy dostaję powiadomienia SMS, @, Whatsapp etc. to one na BT są strasznie ciche i na ogół ich nie wyłapuję...

Czy można tak ustawić dźwięki żeby muzyka (radio, Spotify etc.) szło na BT, a powiadomienia z głośnika telefonu?

0 Like
16 Odpowiedzi
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Można, funkcja nazywa się Osobny dźwięk aplikacji. Ustawienia >dźwięk >na samym dole.
Wybierasz która aplikacja ma współdziałać z jakim urządzeniem bluetooth a pozostałe dźwięki są odtwarzane na głośniku.
Screenshot_20201023-093629_Separate app sound_3553.png
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78  Dokładnie w ten sposób można to skonfigurować jak opisał @lukaslake2626 👍

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Ale to działa tylko dla jednej aplikacji, tak? Nie da się ustawić dla kilku?

0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
tylko dla jednej
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
edit, możesz zrobić ewentualnie, że tylko jedna aplikacja idzie na głośnik telefonu a reszta na bluetoothScreenshot_20201023-100728_Separate app sound_3559.png
SzabelFTN
Voyager
Opcje

Ja polecam Ci zainstalować samsungową aplikację Sound assistant. 

Dzięki niej będziesz mógł z paska głośności wybierać która apka ma grać przez bluetooth, a która z telefonu. 

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/sound-assistant/td-p/1841871

Abisai78
Helping Hand
Opcje

Mam ją, ale ona przełączanie na BT bierze z systemu - funkcja 'Osobny dźwięk aplikacji' (dla jednej apki).

A mi zasadniczo zależałoby na tym, żeby niezależnie od podłączenia dźwięku na BT (Czy radio, czy Spotify, czy tylko rozmowy), dźwięki powiadomień zawsze szły przez głośnik telefonu :smiling-face:

0 Like
SzabelFTN
Voyager
Opcje

Sprawdź czy wyłączenie tej opcji w ustawieniach Sound assistant da Ci efekt na którym Ci zależy. 

Screenshot_20201029-121012_Sound Assistant.jpg

Screenshot_20201029-121017_Sound Assistant.jpg

0 Like
SzabelFTN
Voyager
Opcje

Sprawdziłem. Niestety nie działa. 

Jedyna metoda to każdorazowo ustawiać aplikację w obobny dźwięk aplikacji.

0 Like