Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20+ / Słaby zasięg sieci GSM

(Temat utworzony: 15-03-2020 12:14 PM)
30514 Wyświetlenia
crazyadam
Explorer
Opcje

Zauważyłem na swoim S20+ słaby zasięg sieci GSM. W miejscach o słabym zasięgu sieci na poprzednim telefonie S10 zasięg był, słaby bo słaby ale był, na tym nie ma go wcale, często też słyszę podczas rozmowy że mnie nie słychać pomimo zasięgu. Porównywałem siłę sieci za pomocą programu do takich rzeczy na 3 różnych samsungach i ten mój miał najsłabszy sygnał. Jak jest u Was? Zauważyliście coś takiego? To większy problem czy tylko wada mojego egzemplarza? 

117 Odpowiedzi
Craq
First Poster
Opcje

Miałem S9+ i zmieniłem na S20 Fe 5g... myślałem, że jestem odosobniony z problemem, ale to nie jest drobna różnica, miałem zasieg w pracy i zasięgu nie mam po zmianie sprzętu! antena jest słabsza i tyle w temacie.

0 Like
lenny9969
First Poster
Opcje
Witam ,mam problem gdyż bardzo ale to bardzo rzadko łapie mi sieć LTE mam dwie karty SIM nju mobile oraz T-Mobile i na jednej i drugiej jest lipa z LTE a z internetem 3g też szału nie ma..
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek zresetować ustawienia sieciowe. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Zresetuj ustawienia sieciowe.

Lilavi
Pathfinder
Opcje

Problem szybko powrocil, ale nie pisalam o tym na biezaco. Wg operatora ktos ma wzmacniacz sygnalu i zakloca moje rozmowy przez to. Zglosili do UKE, ale trwac moze dlugo, zanim pomoga. Myslalam o zakupie S22 ale chyba sie wstrzymam bo boje sie ze bedzie ten sam problem... Co ciekawe, nie tylko starsze Galaxy dzialaly ok, ale i iPhone, z tego, co pamietam, nigdy nie mial w mieszkaniu problemu z rozmowami telefonicznymi. 

0 Like
helenaax
Student
Opcje

Słaby zasięg w Samsung S20FE 5G. Od 26 maja tego roku mam nowego samsunga od tego czasu mam problem , słaby zaiseg w pomieszczeniach, ktory znika nawet do zerowej kreski , zamiast LTE pojawia się H+ przy którym internet mi nie działa.Resetowałam już telefon i ustawienia sieciowe. Jak mogę to naprawiać? Dodam że mam karte w  inea . Czy ktos jeszcze tez ma taki problem ?

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbuj sprawdzić jak działa urządzenie na karcie innego operatora by wykluczyć słaby zasięg obecnego, oraz problemy samej karty sim. Jeśli nadal będzie słaby zasięg możesz spróbować udać się do jednego z centrum serwisowych by wykluczyć ewentualną usterkę telefonu.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Largo86
Navigator
Opcje
Tez mam wrazenie jak by zasieg byl slabszy. Na mi11i nie bylo az takiego problemu jak na s21fe mam 2 sim i widac slabszy zasieg
Tomasz J
Journeyman
Opcje

Ja mam ten sam problem s20 ultra 5g... Raz wyslalem do serwisu wymienili plyte glowne i odeslali teraz jakos tydzien temu wyslalem do innego serwisu ktory stwierdzil ze telefon sprawny...

Uprzedze pytania:

Karte sim zmienialem siec plus 

Dodatkowo kupilem lycamobile i orange niestety nic to nie dalo

Twardy restart tez robiony tak jak i wylaczanie rozmow przez wifi bo tez konsultant tak polecil ale bez zmian.

Reklamacje kilukrotne u operatora- z ich strony wszystko dziala 

Sytuacja jest na tyle zla ze przychodza mi smsy ze ktos probowal sie skontaktowac czesto w terenie zabudowanym ale na otwartej przestrzeni tez sie zdazalo.

Nawet jak pokazuje 3 kreski 4g to potrafi strony nie zaladowac a po wifi zdaza sie ze polaczenie zrywa.

Co jeszcze moge zrobic?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że na forum niewiele będziemy w stanie pomóc. Skoro została wymieniona płyta główna i problem występuje w dalszym ciągu to konieczna będzie ponowna wizyta w punkcie serwisowym.

Tomasz J
Journeyman
Opcje

Nie znam się aż tak ale czy tu nie chodzi o antenę czy coś? Czy może ona jest zespolona z płytą?  Jak wyśle do serwisu to pewnie znowu odeślą że sprawny 

0 Like