Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawienia sRGB w opcjach programisty

(Temat utworzony: 04-09-2021 06:32 PM)
4628 Wyświetlenia
Maverick79
Journeyman
Opcje

Mam jeszcze pytanie o ustawienia w opcjach programisty. Używam ich głównie to zmniany szybkości animacji na 0.5. Ale też ma zaznacze dwie opcje. Nie wiem czy też przypadkowo sam to wyłączyłem czy nie. Mam zanaczone Tryb kolorów obrazu uzyj sRGB? Czy to było ustawione fabrcznie czy nie może ktoś ma podgląd na opcje programisty w samsungu s20 fe 4g.U mojego syna w a52 5g jest ta opcja wypoczną. Czylem o tym niby adobe rbg lepszy inni piszą że sRBG.zMam to teraz włącznie. Jeszcze mam w opcjach programisty zaznaczone Akceleracja sprzętowa tetheringu? Też nie wiem czy tak ma zostać. W 52 5g ta opcja jest odznaczona. 

14 Odpowiedzi
Maverick79
Journeyman
Opcje

Już to zrobiłem. Myślę że to wina tej poprawki z września bo co innego. Ale mi chodzi bardziej o działanie w ustawieniach tam gdzie koło zębate.tam widać lekke spowolnienia a tego przecez nie przyspiesze niczym Może inna poprawka bezpieczeństwa będzie lepsza albo gorsza. Co do baterii ma też zainstalowanego lunchera nova luncher i troch aplikacji. Ale przed aktualizacja też miałem to samo. W samsungu a52 jedt mniej aplikacji  może też dlatego bateria trzyma lepiej. CO Z TĄ OPCJA SRGB MA BYĆ WŁĄCZONA W OPCJE PROGRAMISTY CZY WYŁĄCZONA???? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz zaczekać do kolejnej aktualizacji oprogramowania i wtedy sprawdzisz czy działanie telefonu uległo poprawie w obrębie ustawień. Co do SRGB to nie widzę takiej opcji w telefonie Galaxy S21 Ultra. Musisz zaczekać na informację od posiadaczy modelu Galaxy S20 FE 4G.

Maverick79
Journeyman
Opcje

Ha bo ta opcja jest w opcjach programisty na samsungu od A do s itp. Na filmie w yt ktoś pokazywał akuart opcje programisty na samsung z filp i było to wyłączone tak samo na galaxy a52 syna. Opcja tetheringu też była wtłoczona n z flip i a 52. Dziwne że u mnie włączona. Ale to wyłączyłem . Cos na ten temat znalazłem wykorzystywana jest chyba  moc obliczenia karty graficznej co może przspiszesc może gry albo inne aplikacje oczywiście kosztem baterii. Chyba że się mylę. Może sprawdzę na jakimś betchmarku bo nie ma tu żadnej gry w gry na tel raczej nie gram. Albo niech ktoś da znać. Tak jak pisałes może nowe poprawki poprawia działanie w ustawienach i je przyspiesza. Nie mam drugie takiego tel z taką samą aktualizcja to nie mam porównania. 

0 Like
Waldi33
Voyager
Opcje

@Maverick79 Ja w swoim Galaxy S20 Fe 5g w opcjach programisty nie mam SRGB ani Tetheringu i mi się wydaje,że to wina procesora Exynos.Mój na Snapdragonie śmiga elegancko👍

Maverick79
Journeyman
Opcje

A co ma do tego procesor? W a52 5g też jest exsynos a ma ten same opcje programisty. W systemie nie wiem gdzie to sprawdzić jaki mam procesor. Na pudełku tel jest snopdragon i cpuz pokazuje 

Screenshot_20210905-121236_CPU-Z.jpg

0 Like
Maverick79
Journeyman
Opcje

Chodziło mi wyżej że w a52 5g też jest snapdragon miał być znak zapytania. Dlaczego nie mogę edytować tu postów? 

Screenshot_20210905-121907_Brave.jpg

 Mam jeszcze pytania bo to forum samsunga to pewnie ludzie mają tu różne tel samsunga. Czy dzieliće się swoimi spostrzeżeniami po aktualizacjach systemu czy to może nie ten dział. 

0 Like
Waldi33
Voyager
Opcje

@Maverick79 Tak,to ten dział,gdzie możesz dzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat aktualizacji systemu co do Samsunga Galaxy S20,S20+,S20 Ultra,S20 Fe,S20 Fe 5G i procesor ma znaczenie.Możesz poczytać sobie na ten temat w necie,a najlepiej zrobisz czekając na łatkę z października i wtedy porównasz sobie działanie systemu operacyjnego.Pozdrawiam😊👍

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Maverick79, a odpowiadając na pytanie odnośnie edytowania wiadomości, spróbuj odświeżyć stronę forum, czasami taki błąd wyskakuje sam z siebie. Każdy ma możliwość edytowania swoich wiadomości.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Maverick79
Journeyman
Opcje

Ok odświeżałem ale nic nie daje. Wracając do procesora w tel które wymieniłeś i obcji programisty raczej nie ma znaczenia. Bo w moim tel są te same co a52 5g i w samsungu flip a to przezcez jeden z nowszych tel. Co do trybu srbg może ktoś kto zna się na fotografii cyfrowej się wypowie albo kalibracji monitorów ekranów. Czy gdy włączy się ten tryb srbg kolory będą lepsze? Z tego co czytałem ale nie bardzo to rozumie to tryb srbg jest umówny i odzwierciedla wiernie kolory ale niby gorszy od Adobe RBG. Z Adobe można więcej głębi kolorow wyciągnąć. A jaki tryb działa w tel czt zwykle RGB czy Adobe tego nie wiem. Wiem że na yt ktoś to włączał w xaimi i samsungu. Z słów po angielsku był raczej zachwycony. Ale pewnie zna się tak samo jak w tym temacie czyli niezbyt. 

0 Like