Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20+ problem z usb

(Temat utworzony: 14-08-2021 10:33 AM)
898 Wyświetlenia
Bubson
First Poster
Opcje
Witam, mam problem dot. Usb w s20+. Po podłączeniu ładowarki telefon ładuje się normalnie, gdy podłącze słuchawki lub kabel w samochodzie wyskakuje komunikat o Wilgoci w porcie USB. Po zresetowaniu telefonu komunikat znika, telefon ładuje się normalnie ale po podłączeniu słuchawek występuje znów info o wilgoci w porcie. Może miał ktoś taki problem ?
0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bubson  Witam

Komunikat pokazuje sie tylko po podłączeniu słuchawek?

Czy masz możliwość podłączyć jeszcze inne słuchawki?

Bubson
First Poster
Opcje
Tak, występuje tylko po podłączeniu słuchawek, próbowałem na innych i to samo
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bubson  Czy słuchawki są podłączane bezpośrednio do telefonu czy przez jakiś adapter?

Bubson
First Poster
Opcje
Bezpośrednio do telefonu i od razu po podpięciu słuchawek wyskakuje komunikat o Wilgoci w porcie USB. Zaznaczam że mokry nie jest na pewno, bo z problemem walczę z dwa tygodnie
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bubson  Proszę sprawdzić czy port nie jest zabrudzony, jeżeli tak spróbuj go delikatnie wyczyścić.

Bubson
First Poster
Opcje
Czyściłem i nie pomogło
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bubson  Spróbujemy w takim razie  wyczyścić dane aplikacji USBSettings.

Aby to zrobić należy kolejno przejść do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Pokaż aplikacje systemowe > USBSettings > Pamięć domyślna > Wyczyść dane

Bubson
First Poster
Opcje
Dalej ten sam komunikat
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bubson  Niestety nie mam innych pomysłów. Jeżeli masz możliwość to sprawdź działanie  słuchawek na innym telefonie .

Możliwe tez że jest uszkodzony port usb, ale aby to stwierdzić trzeba by było udać sie do serwisu.