Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

s20fe nie ładuje 25w

(Temat utworzony: 27-02-2021 11:15 AM)
3685 Wyświetlenia
talarmichal
Journeyman
Opcje
Witam,

Kupiłem niedawno s20fe w sklepie samsunga, gdzie dokupiłem dodatkowo ładowarkę 25w. Też oryginalną samsunga.
Telefon ładuje się z taką samą prędkością na 15w jak i na 25w.
W opcjach baterii jest tylko ładowanie szybkie, brak opcji super szybkiego ładowania.
Wartość znamionowa tele to 9V, na ładowarce jest napisane, że 25w ładuje przy 12V.
Na infolinii nie wiedzą czemu tak, albo mówią że trzeba było nie kupować ładowarki 25w. 
Tymczasem zależało mi na tym ładowaniu bo intensywnie używam telefonu i często potrzwbuje szybko go doładować.
Czy ktoś miał tam? Czy można to jakoś naprawić?

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Drd0
Helping Hand
Opcje
jaki model ładowarki kupiłeś, ep-ta800 czy ep-ta300? ta druga nie wspiera super szybkiego ładowania. Myślę że opcją super szybkiego ladowania powinna pojawić się po podłączeniu odpowiedniej ładowarki.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Drd0
Helping Hand
Opcje
jaki model ładowarki kupiłeś, ep-ta800 czy ep-ta300? ta druga nie wspiera super szybkiego ładowania. Myślę że opcją super szybkiego ladowania powinna pojawić się po podłączeniu odpowiedniej ładowarki.
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Co do ustawień to opcja 25W jest domyślnie włączona. Opcja do włączenia czyli "szybkie ładowanie" to 15W (sprawdzone na Note 20 Ultra)
talarmichal
Journeyman
Opcje
dzięki. to prawda kupiłem ta 300. nie wpadłem na to że mogą być dwa rodzaje ładowarek 25w. wymienię ładowarkę. szkoda że nikt z samsunga nie zwrócił na to uwagę, oszczędziłbym czas. jeszcze raz dzieki za pomoc
Prinss
Pioneer
Opcje
nie dziwię się błędy błędy s20 fe 5g antyfan
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Prinss Jakie błędy? nie zrozumiałeś że to wina nieodpowiedniej ładowarki?
matias933
Pioneer
Opcje
Ja właśnie kupiłem dzisiaj ładowarkę 25W ep-ta 800 i mam wrażenie że ładuje tak samo jak 15W
0 Like
JanoolEQ
First Poster
Opcje

Niestety też się na tym przejechałem. Zakupiłem dzisiaj ładowarkę EP-TA800 do Samsunga Galaxy S20 FE 5G, Według doradcy online na stronie Samsung telefon powinien najszybciej ładować się właśnie tą ładowarką jednak Pomimo pokazania komunikatu super szybkie ładowanie telefon ładuje się tak samo jak przy oryginalnej ładowarce czyli przy 70% pokazuje 39 minut..... 

0 Like