Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20+ kilka kart eSIM

(Temat utworzony: 13-10-2024 10:50 PM)
152 Wyświetlenia
Skimir
First Poster
Opcje

Cześć.

Nie mam doświadczenia w kwestii kart eSIM, więc pytam…

Czy w S20+ można „zainstalować” więcej niż jedną kartę eSIM? 

Nie muszą być aktywne jednocześnie. Chodzi o to, że chciałbym wykupić karty eSIM u 4 operatorów działających w różnych krajach i w chwili wjazdu na teren danego państwa wybieram odpowiednią kartę. W telefonie nie byłoby zainstalowanej fizycznej karty eSIM. Funkcjonalność taka jakbym miał w kieszeni kilka fizycznych kart SIM i je przekładał.

0 Like
3 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
0 Like
Skimir
First Poster
Opcje

Dzięki, choć w tym wątku jest więcej bicia piany o możliwość korzystania z kilku kart równocześnie: SIM + eSIM, eSIM + eSIM i inne konfiguracje. Trochę też było niejasnego wyjaśnienia czy można używać telefonu w którym są tylko karty eSIM. Mi chodziło o znacznie prostszą funkcjonalność.

Filtrując informacje co prawda dotyczące S23 wyszło, że:

•  można mieć „wgranych” kilka kart eSIM (pytanie ile w S20+);
  • można szybko przełączać się pomiędzy nimi (to by mi pasowało);
  • można nie mieć fizycznej karty SIM ale i tak z „wgranych” eSIM można jednocześnie korzystać tylko z jednej… (?).

Nie potrzebuję korzystać z dualSIM w jakiejkolwiek konfiguracji. Telefon ma spełniać funkcję backupu w krajach gdzie roaming z polskiej sieci jest absurdalnie drogi. Włączam telefon, wybieram odpowiednią kartę eSIM z pamięci telefonu i ona się loguje do swojej sieci.

Zadziała to tak?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Kart eSIM moze Pan mieć od 5 do 7 w zależności od modelu telefonu i systemu adndroida. W S20+ można wgrać ich 5 ale oczywiście korzystać możemy tylko z jednej. W niektórych modelach jak Pixel 7 czy wybrane IPhone,y możemy jednocześnie mieć już aktywne 2 karty eSIM