Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20+ Dual SIM wyłącza dane komórkowe

(Temat utworzony: 23-06-2020 12:35 PM)
1748 Wyświetlenia
Cahirr
Explorer
Opcje

Czy ktoś ma podobny problem, że przy dwóch kartach SIM w telefonie, dane komórkowe są co jakiś czas wyłączane? Sytuacja wygląda tak, że podczas używania telefonu, np. przeglądarki nagle strony przestają się wczytywac i dopiero po włączeniu WiFi rusza wszystko dalej. Po jakimś czasie, gdy wyłączę WiFi dane komórkowe działają normalnie, a potem znów ta sama sytuacja. Jest to bardzo irytujące. Wcześniej miałem S10+ i jedna kartę SIM, taka sytuacja nie miała miejsca, dopiero jak dołożyłem druga sim, to ten problem zaczął się już wtedy pojawiać. Teraz w S20+ mam od początku dwie karty i problem występuje również od początku używania telefonu. Widzialem podobny problem na forum amerykańskim, ale bez rozwiązania...

0 Like
12 Odpowiedzi
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Cahirr 

Sprawdź w trybie bezpiecznym:  https://tiny.pl/tc7gf. Wykluczy to udział aplikacji zewnętrznych na takie zachowanie urządzenia. Korzystasz może z jakiegoś programu antywirusowego lub masz aktywne oszczędzanie energii?

0 Like
Cahirr
Explorer
Opcje

Moze jeszcze podam dodatkowe dane. Karty są w T-Mobile (nano) i Orange (eSIM). Aktywnie korzystam z netu tylko na tej z T-Mobile. Na razie zmieniłem tam protokół APN na v4, zobaczę czy to coś pomoże (widziałem taką radę w innym wątku dla S10).

Teraz odpowiedzi. Tryb baterii jest na optymalizacji, mam Nortona trial, ale jeszcze widziałem jest McAfee jakos fabrycznie chyba. W trybie bezpiecznym spróbuję, ale najpierw sprawdzę, jak z tym protokołem. Dziękuję za porady BTW 😉

0 Like
Osek
First Poster
Opcje

Mi zdarzyło się tak dwa razy jak opisujesz. Mam dwie karty nano sim T-mobile.

Myślałem że to problem mojej sieci, choć dalej tego nie wykluczam. Było to chwilowe ale uciążliwe bo raz nie miałem dostępu akurat do WiFi,

Pytanie z innej beczki, czy ktoś wie czy w nowych Skach są aktywny Dual SIM ? Tzn jak rozmawia sie na jednej to połączenie z drugiej powinno być widoczne, pamiętam że w poprzednich modelach tak było, może coś trzeba gdzies aktywowac a ja znaleźć nie mogę ?

0 Like
IgorM
Navigator
Opcje
Niestety nie ma opcji o której wspominasz. Telefon posiada konstrukcyjne jedną antenę, co uniemożliwia obsługę dwóch połączeń z różnych kart SIM.
0 Like
novvak
Journeyman
Opcje
Hej mam ten sam problem z zacinaniem danych komórkowych. główna karta do internetu T-Mobile druga Plus. telefon note 10+. to samo mi się działo na note 9.
nie wiem co z tym zrobić?
Cahirr
Explorer
Opcje
Hej, a przywracałeś dane z poprzedniego tele?
0 Like
novvak
Journeyman
Opcje
Nie, wszystko od nowa instalowałem. czytam, kombinuje, zmieniam ustawienia a. finalnie i tak za jakiś czas przytnie dane. na jednej karcie SIM wszystko jest ok. 3 dni temu wymieniłem kartę SIM u operatora, nic nie pomogło.
Cahirr
Explorer
Opcje
Ja zawsze przywracałem z poprzednich kopii, ale ostatnio pokusiłem się o hard reset i instalowanie od nowa. Na razie jeszcze nie wiem czy to rozwiązanie, ale mam wrażenie, że przycicna rzadziej. Na razie obseruję..
0 Like
novvak
Journeyman
Opcje
Czytałem że gość miał ten sam problem przy S10, wymienili mu nawet płytę główną a i tak nie rozwiązało to problemu.
Zgłaszałeś ten problem do Samsunga?