Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10e wyłącza się przy 15-21% baterii

(Temat utworzony: 09-09-2020 12:12 PM)
2971 Wyświetlenia
FiliPx
Explorer
Opcje

Cześć,

Miał ktoś może taki problem iż S10e nagle się wyłączał / nagle rozładowywał ? U mnie zdarza się to w okolicy 15-20% baterii. Patrzę na telefon - jest 18%, odkładam i jest wibracja i padł .. Parę tygodni temu tak było. ale przy 13-14% baterii.. Oczywiście podpięcie do ładowarki skutkuje pokazaniem na ekranie 0% naładowania baterii .. 

Jakieś pomysły? Czy to możliwe żeby po 16 miesiącach korzystania z telefonu bateria aż tak się zużyła i jest do wymiany ?

W ogóle ktoś z was wie jakie są koszty wymiany baterii ?

0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@FiliPx  Wygląda mi na problem z baterią jak wiadomo masz 24 miesiące na telefon jak i baterię w takim przypadku warto, udać się z telefonem do serwisu tam zostanie sprawdzony.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

bartek1234
First Poster
Opcje
Jest to zabezpieczenie przed utrata napięcia pokazuje Ci 15 % i sie wyłącza po czym jak podłączasz do Ładowarki jest zero i bardzo szybko dobija do 15 % bez obaw tak po prostu jest tez mam ten sam model
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pierwszy raz spotykam się z taką teorią. Korzystałem z różnych telefonów Galaxy i nigdy nie zdarzyła się taka sytuacja. Moim zdaniem jest to usterka sprzętowa i konieczna jest wizyta w serwisie zgodnie z tym co napisał @vdsl2.

FiliPx
Explorer
Opcje

Oni coś takiego na miejscu sprawdzają / naprawiają? W jakiś sposób kwalifikują do naprawy ? Co w przypadku gdy jest to po prostu zużycie się baterii ? Najbliższy serwis (100km.. ) mam w Magnolii Park we Wrocławiu. 

O ile dobrze kojarzę na telefon jest 24msc, za to na baterię jedynie 12msc gwarancji. 

Co zauważyłem to telefon zaczynał jakiś czas temu mulić poniżej 20% baterii + raz chyba zauważyłem że od 15 do 8% w ciągu 2 minut zeszło (a telefon leżał.. ). 

Ktoś z was kojarzy ile kosztuje wymiana baterii ? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepiej zadzwonić do serwisu i dopytać o szczegóły. Na wbudowaną baterię Samsung udziela 24 miesięcznej gwarancji. Informacje odnośnie gwarancji znajdziesz na tej stronie.

Bateria-gwarancja.png

musaidi
Journeyman
Opcje
Miałem to samo, bateria do wymiany.
bubaa
Student
Opcje
potwierdzam. Podobny defekt mam w tablecie samsunga. Poniżej 20% nie znasz minuty kiedy się wylaczy
FiliPx
Explorer
Opcje

udało się na gwarancji czy musiałeś płacić ? jeśli tak, to ile i jaki telefon?

0 Like
musaidi
Journeyman
Opcje
Wymiana w granicach 200zl, już po gwarancji telefon oddałem młodszemu pokoleniu, teraz pisze z S20+ a co do naprawy znajomy pracuje w serwisie GSM także kosztowało mnie to duże piwo:)