Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10e po roku - nadal warto kupić?

(Temat utworzony: 13-04-2020 08:39 PM)
1091 Wyświetlenia
Agn31
Explorer
Opcje

Witajcie,

po latach użytkowania iOS mocno zastanawiam się nad przejściem na Androida - cóż wygląd Iphone' ów, a także specfikacja aktualnych modeli i ich stosunek ceny do tego co oferują zostawiają wiele do życzenia :face-with-rolling-eyes:

Ponieważ szukam czegoś co nie będzie wielkością przypominało paletki do ping ponga, a jednocześnie oferowało dobre parametry, w moim rankingu prowadzi Samsung S10e. Telefon oprócz do dzwonienia potrzebny mi do robienia zdjęć, musi być też szybki i dobrze leżeć w dłoni (damskiej dłoni). Przeczytałam kilka recenzji, obejrzałam filmiki i wydaje mi się że po przesiadce z Iphone SE i 6, nie będzie dramatu przy wersji 10e, choć rozważałam też nową 20. 

Ponieważ jednak wspomniane opinie są sprzed około roku, szukam bieżących info czy nadal warto kupić ten telefon, jak długo będzie on miał wsparcie aktualizacji?

Jest to dla mnie o tyle ważne, że kiedyś już się na Samsungu 'przejechałam', okazało się że otrzymał 2 aktualizacje systemu i na tym koniec, potem nie działała połowa aplikacji 😕 (nie należę do osób, które co roku wymieniają telefon, a mój 4 letni Iphone nadal na bieżąco otrzymuje nowe aktualizacje).

Czy po roku jesteście zadowoleni z S10e?

5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agn31, nie korzystałem z tego modelu więc nie podzielę się wrażeniami. Odpowiem natomiast na pytanie odnośnie aktualizacji i wsparcia. Wszystkie urządzenia Galaxy otrzymują dwie duże aktualizacje systemu oraz poprawki bezpieczeństwa. Telefony z serii S10 otrzymały już jedną dużą aktualizację w postaci systemu Android 10. To oznacza, że smartfon otrzyma jeszcze jedną dużą aktualizację systemu pod koniec tego roku lub na początku przyszłego. Oprócz tego telefony otrzymują regularne comiesięczne aktualizacje bezpieczeństwa, które będą udostępniane w dalszym ciągu po otrzymaniu nowej wersji systemu przez kolejne dwa lata.

Podsumowując aktualizacje dla flagowych modeli:

• Pierwsze dwa lata od premiery - dwie duże aktualizacje systemu i comiesięczne poprawki bezpieczeństwa.
  • Kolejne dwa lata - tylko kwartalne aktualizacje bezpieczeństwa. Możliwe częstsze aktualizacje w przypadku wykrycia krytycznych luk w bezpieczeństwie.

Z aplikacjami nie powinno być żadnych problemów nawet po dłuższym okresie. Niestety nie wiem dlaczego w Twoim poprzednim telefonie wystąpiły problemy. Nawet jeżeli pojawią się jakieś problemy to na pewno coś doradzimy na forum.

Jeżeli zamierzasz korzystać z telefonu dłużej niż dwa lata to zdecydowanie polecam najnowszy model z serii S20. Będzie otrzymywał aktualizacje dłużej ponieważ jego premiera była w tym roku. Ewentualnie możesz zastanowić się nad bardziej ekonomiczną propozycją w postaci Galaxy S10 Lite lub Galaxy Note10 Lite.

Agn31
Explorer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Mój stary Samsung to był bodajże model S3 (?) Miałam z nim koszmarne problemy i niedługo potem przesiadłam się na iOS. Niestety modele najnowsze z serii S20 są zbyt duże, już i tak 5,8" S10e wydaje mi się ogromne, a co dopiero ponad 6". Poza tym średnio mi się wizualnie podoba wyspa z obiektywami :winking-face:
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agn31, rozumiem. Warto porównywać wymiary urządzenia a nie wielkość wyświetlacza ponieważ w modelach S10 ramki wokół wyświetlacza w przeciwieństwie do starszych modeli iPhone są bardzo małe. Może okazać się, że fizyczna różnica w rozmiarze wcale nie jest tak duża jak wynikałoby to z rozmiaru ekranu. Jeżeli masz dodatkowe pytania to pisz śmiało.

0 Like
Agn31
Explorer
Opcje

Ostatecznie zakupiłam model S10 z uwagi na nieco większą pojemność baterii. Póki co jestem bardzo zadowolona. Przesiadka z iOS okazała się płynna i bezproblemowa :winking-face:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agn31, to bardzo dobre wieści. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community :winking-face: