Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniem wychodzącym i przychodzącym Samsung Galaxy s10+

(Temat utworzony: 21-05-2020 02:21 PM)
2117 Wyświetlenia
histydyna
Apprentice
Opcje

Cześć! 
Od jakiegoś czasu mam problem z połączeniami wychodzącymi i przychodzącymi - telefon zakupiony w grudniu, w Plusie, tam też zarejestrowany, wykluczony już problem po stronie sieci, bo po przełożeniu SIM do innego aparatu problem znika.
Karta SIM wymieniona na nową - nadal nic. Przełożenie do drugiej kieszenie SIM - nic, poza tym w tych kieszeniach na codzień siedzi SIM1 i karta pamięci, z jednej i drugiej jednak korzystam bez problemów (SMS, Internet, dane na karcie pamięci, itd.), więc chyba nie jest to problem mechaniczny tego portu. 
Czas oczekiwania na połączenie przychodzące i wychodzące to ok. 20-30 sekund. 
Jako że wczoraj odebrałam go z serwisu (stłuczona szybka przednia, bez uszkodzeń ekranu), to jest świeżo po przywróceniu ustawień fabrycznych, a problem nadal istnieje. 
Pierwszy raz pojawił się w połowie marca, kiedy po miesiącu za granicą i niekorzystania z polskiej karty SIM wróciłam do kraju, przełożyłam karty i usiłowałam korzystać, jak zwykle. Nie wiem, czy to przypadek i zbieg okoliczności, ale wyczerpałam już pomysły, a koledzy informatycy i magicy nie pomagają, nie mamy pojęcia co zrobić. 
Jakieś rozwiązanie? Pomysł? 
Będę wdzięczna za odpowiedź, może ktoś miał taki problem i udało się go rozwiązać. 
Pozdr
Ola

0 Like
9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@histydyna  Cześć.

Sprawdzałaś czy ten problem występuje w trybie awaryjnym?

Pod linkiem instrukcja jak to zrobić:

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

histydyna
Apprentice
Opcje

@PrzemekM pomogła zmiana z LTE/3G/2G na 3G/2G - wiadomo, doraźnie. 
Soft reset nic nie dał, sugerujesz hard? Nie jest to równoznaczne z przywracaniem do ustawień fabrycznych? Wybacz, jeśli pytanie z serii głupich, ale ja kompletnie się na tym nie znam. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@histydyna  Zasugerowałem sprawdzenie czy problem występuje w trybie bezpiecznym. 

Tak Hard Reset to to samo co przywrócenie ustawień fabrycznych. 

0 Like
histydyna
Apprentice
Opcje
Sorry, przeszłam przez link i utknęłam na początku, nie zwracając uwagi na meritum Twojej wypowiedzi.

Sprawdziłam - żadnych zmian, nadal przy sieci LTE/3G/2G połączenie trwa ok. 30 sekund.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@histydyna  Czy masz włożone dwie karty SIM w telefonie i kartę pamięci ?

0 Like
histydyna
Apprentice
Opcje
@vdsl2 nie, jedną kartę SIM i kartę pamięci. Ale bez karty pamięci problem jest ten sam. Jedynie przełączenie na 3G/2G dało radę.
0 Like
histydyna
Apprentice
Opcje

Niechcący kliknęłam, że problem został rozwiązany, a nie został, nawet z tym jak widać sobie nie radzę :face-with-tears-of-joy: 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@histydyna  Został jeszcze ponowny reset do ustawień fabrycznych.  Jeżeli to nie pomoże to może być usterka techniczna i będzie trzeba odwiedzić serwis. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@histydyna  Wejdź, na post gdzie jest rozwiązanie i anulujesz.

Przechwytywanie.PNG