21-05-2020 05:20 PM
Mam s10e wczoraj zauważyłam taka plamę, telefon nie upadł ale jest obdrapany na ramce w kilku miejscach w tym przy uszkodzeniu od piasku w etui. Telefon ma zaledwie pół roku.. czytałam, ze w samsungach taka wada się zdarza.
Proszę podpowiedzcie czy w ramach gwarancji telefon zostanie naprawiony? Bo nie wiem co z gwarancja gdy jest coś takiego na ekranie..
i czy oddać do go serwisu samsunga na gwarancje czy do salonu sieci bo był brany na abonament z tytułu rekojmi.
z góry dziękuje za odpowiedz
21-05-2020 05:43 PM
@zanudzasz Jak widać, na zdjęciu telefon został uszkodzony może nie przez ciebie, ale kogoś. Naprawa wyłącznie odpłatnie salon też nie przyjmie Ci z tytułu rękojmi.
Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy ,się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.
21-05-2020 08:05 PM
@zanudzasz, uszkodzenia mechaniczne nie są objęte gwarancją producenta. Szczegółowych informacji udzielił @vdsl2 w poprzedniej wiadomości.
21-05-2020 08:55 PM
@mirudo24 napisał(a):
@zanudzasz, uszkodzenia mechaniczne nie są objęte gwarancją producenta. Szczegółowych informacji udzielił @vdsl2 w poprzedniej wiadomości.
Rozumiem ale telefon nie spadł ani nie został zgnieciony. Miałam taka sama sytuacje w S7 Edge po 3 miesiącach pojawiła się taka czarna plama na krawędzi ekranu i wymieniono mi caly panel dotykowy. Tylko tam nie zdążyła się porysować ramki... A wyglądało identycznie jak w tym s10e
21-05-2020 08:57 PM
@zanudzasz profesjonalnej analizy dokonaja serwisanci w autoryzowanym serwisie.
21-05-2020 09:36 PM
@zanudzasz, zarysowania na ramce mogą sugerować, że telefon mógł mieć jakieś przejścia. Tak czy inaczej, zgodnie z tym co napisał @PrzemekM, oceny dokonają serwisanci.
21-05-2020 10:38 PM
@zanudzasz zasmucę Cię, naprawa odpłatna na 100% Dlaczego?
Na obu zdjęciach widać pęknięcie ekranu wychodzące od prawej w kierunku górnej krawędzi.
rozwarstwienie i załamanie światła - biała rysa
ciemna rysa wychodząca z plamy rozlanego LC w kierunku górnej krawędzi
22-05-2020 06:03 AM
@Szewcu72 napisał(a):
@zanudzasz zasmucę Cię, naprawa odpłatna na 100% Dlaczego?
Na obu zdjęciach widać pęknięcie ekranu wychodzące od prawej w kierunku górnej krawędzi.
rozwarstwienie i załamanie światła - biała rysa
ciemna rysa wychodząca z plamy rozlanego LC w kierunku górnej krawędzi
To nie pęknięcie tylko folia od folia nawet nie ma rys na ekranie.
22-05-2020 06:27 AM
@zanudzasz Najlepiej jak udasz się z telefonem do serwisu Znajdź serwis
Daj, znać co powiedzieli w serwisie.
22-05-2020 12:05 PM
@zanudzasz folia to ta druga regulana linia idąca wzdłuż krawędzi. Ja pokazałem tę nieregularną linię wychodzącą z plamy, poniżej, na zdjęciach powyżej linii folii. A to dwie różne rzeczy.