Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Plama na Samsung S10e

(Temat utworzony: 21-05-2020 05:20 PM)
2800 Wyświetlenia
zanudzasz
First Poster
Opcje

41184E31-BD76-4E0C-B236-D28900A3C7F0.jpeg

DBBBB02C-5B8E-40C9-9FEF-55AC559C3611.jpeg

Mam s10e wczoraj zauważyłam taka plamę, telefon nie upadł ale jest obdrapany na ramce w kilku miejscach w tym przy uszkodzeniu od piasku w etui. Telefon ma zaledwie pół roku.. czytałam, ze w samsungach taka wada się zdarza. 
Proszę podpowiedzcie czy w ramach gwarancji telefon zostanie naprawiony? Bo nie wiem co z gwarancja gdy jest coś takiego na ekranie.. 

i czy oddać do go serwisu samsunga na gwarancje czy do salonu sieci bo był brany na abonament z tytułu rekojmi. 

z góry dziękuje za odpowiedz 

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zanudzasz  Jak widać, na zdjęciu telefon został uszkodzony może nie przez ciebie, ale kogoś. Naprawa wyłącznie odpłatnie salon też nie przyjmie Ci z tytułu rękojmi.

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy ,się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zanudzasz, uszkodzenia mechaniczne nie są objęte gwarancją producenta. Szczegółowych informacji udzielił @vdsl2 w poprzedniej wiadomości.

zanudzasz
First Poster
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@zanudzasz, uszkodzenia mechaniczne nie są objęte gwarancją producenta. Szczegółowych informacji udzielił @vdsl2 w poprzedniej wiadomości.

Rozumiem ale telefon nie spadł ani nie został zgnieciony. Miałam taka sama sytuacje w S7 Edge po 3 miesiącach pojawiła się taka czarna plama na krawędzi ekranu i wymieniono mi caly panel dotykowy. Tylko tam nie zdążyła się porysować ramki... A wyglądało identycznie jak w tym s10e 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zanudzasz  profesjonalnej analizy dokonaja serwisanci w autoryzowanym serwisie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zanudzasz, zarysowania na ramce mogą sugerować, że telefon mógł mieć jakieś przejścia. Tak czy inaczej, zgodnie z tym co napisał @PrzemekM, oceny dokonają serwisanci.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@zanudzasz zasmucę Cię, naprawa odpłatna na 100% Dlaczego?

Na obu zdjęciach widać pęknięcie ekranu wychodzące od prawej w kierunku górnej krawędzi.

rozwarstwienie i załamanie światła - biała rysarozwarstwienie i załamanie światła - biała rysa

ciemna rysa wychodząca z plamy rozlanego LC w kierunku  górnej krawędziciemna rysa wychodząca z plamy rozlanego LC w kierunku górnej krawędzi

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
zanudzasz
First Poster
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@zanudzasz zasmucę Cię, naprawa odpłatna na 100% Dlaczego?

Na obu zdjęciach widać pęknięcie ekranu wychodzące od prawej w kierunku górnej krawędzi.

rozwarstwienie i załamanie światła - biała rysarozwarstwienie i załamanie światła - biała rysa

ciemna rysa wychodząca z plamy rozlanego LC w kierunku  górnej krawędziciemna rysa wychodząca z plamy rozlanego LC w kierunku górnej krawędzi

To nie pęknięcie tylko folia :smiling-face: od folia nawet nie ma rys na ekranie. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zanudzasz  Najlepiej jak udasz się z telefonem do serwisu Znajdź serwis

Daj, znać co powiedzieli w serwisie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@zanudzasz folia to ta druga regulana linia idąca wzdłuż krawędzi. Ja pokazałem tę nieregularną linię wychodzącą z plamy, poniżej, na zdjęciach powyżej linii folii. A to dwie różne rzeczy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like