Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10+ administrator urzadzenia po naprawię

(Temat utworzony: 08-05-2020 10:35 AM)
1948 Wyświetlenia
_Krzysiek
Explorer
Opcje

witam,

Wczorajszym wrocil telefon z naprawy i podczas wejścia do ustawień zawszę wisi komunikat "niektóre ustawienia należą do administratora i nie będzie można ich zmienić" przed naprawa tego nie było. W dodatku po uruchomieniu telefonu proponowany język to język francuski czyli domyślam się  że  nie mam wgranego firmware na Polskę. Coś mogę z tym zrobić czy tak musi juz zostać?

0 Like
44 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@_Krzysiek  Pozostaje, Ci kontakt serwisem gdzie był oddany telefon.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Krzysiek, napisz jaki obecnie jest wariant oprogramowania. Możesz to sprawdzić przechodząc kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Wer. oprogr. dost. Usług. Tak czy inaczej konieczna będzie ponowa wizyta w serwisie zgodnie z tym co napisał @vdsl2.

wariant-telefonu-samsung-community.png

_Krzysiek
Explorer
Opcje

Screenshot_20200509-055104_Settings.jpg

Screenshot_20200509-055055_Settings.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@_Krzysiek  Widzę, że ktoś wgrywał soft w tym telefonie wariant "XEF" na Francję. 

_Krzysiek
Explorer
Opcje
Telefon został rozbity, został naprawiony w serwisie bo był ubezpieczony. Została wymieniona płyta główna Jak i ekran. Ale według mnie jest to całkiem nowy telefon tylko IMEI się zgadza. To powiadomienie o ustawieniach administratora wiecie jak się go pozbyć? Mogę jakoś w domu zmienić sobie bezpiecznie soft na poprawny a nawet nie brandowany bez utraty gwarancji? Serwis powiedział mi że czas reklamacji wynosi 30dni, dopiero będzie odpowiedź co dalej.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@_Krzysiek  Sam nie powiniesz wgrywać softu a telefon jest z Plusa tak wygląda ze zdjęć 

_Krzysiek
Explorer
Opcje
No tak telefon jest z plusa
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@_Krzysiek  Serwis powinien wgrać soft dla Plusa. Czy telefon został, brany na raty ?

_Krzysiek
Explorer
Opcje
Tak, był brany częściowo na raty
0 Like