Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10 jako router - mamy problem

(Temat utworzony: 06-11-2019 10:10 PM)
4083 Wyświetlenia
Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

No i mam pewien problem.
Do tej pory czasem używałem starego telefonu jako routera WiFi, dziś pierwszy raz uży lem w tej funkcji S10 na internecie  LTE i to była jakaś porażka, w komputerze internet strasznie mulił.
Czy ten telefon tak kiepsko się sprawuje jako router, czy to kwestia jakichś ustawień?
Ktos tez tak ma? Ktos ma jakieś pomysły?

0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michal_Wu  Myślę, że to nie problem w ustawieniach telefonu a jakości LTE ile wyciągasz test speed w telefonie ? Od kogo masz internet ?

0 Like
szakusek
Pioneer
Opcje

Często używam funkcji routera wifi w S10. Nie zauważyłem problemów...

0 Like
Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

Testy na smartfonie wypadaja świetnie, mam bardzo dobry zasięg LTE z Plusa. Tak było zawsze.
I gdy podłączałem komputer na WiFi ze starego smartfona, to śmigał równie szybko. Dziś podłączyłem komputer na moment pod WiFi z S10 i się załamałem.
Dlatego się zastanawiam, czy sa jakieś ustawienia, które gdzies tam coś blokują?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michal_Wu  Jak masz ustawiony APN dla internetu w telefonie IPv6/IPv4 czy tylko IPv4 ?

0 Like
szakusek
Pioneer
Opcje

Sprawdź ustawienia Połączenia > Router Wi-Fi i udostepnianie internetu > Router Wi-Fi > ... > Konfiguracja Routera Wi-Fi > Tryb oszczędzania energii oraz opcje zaawansowane czy nie masz coś powłączane. Nie wiem czy to coś pomoże, ale zawsze warto sprawdzić.

0 Like
Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

@szakusek 
Mam włączony tryb oszczędzania energii.

@vdsl2 
Nie mam pojęcia, gdzie to sprawdzić/ustawić.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michal_Wu Zobacz jak to zrobić. A może też masz załączone oszczędnie danych komórkowych ? 

Screenshot_20191107-001655_Phone.jpgScreenshot_20191107-001741_Settings.jpg

Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

@vdsl2 
A ten tryb uwierzytelnienia ma znaczenie?
Bo mam "brak".

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Michal_Wu co według ciebie oznaczają bardzo dobre osiągi. Czy możesz podać ich wartości liczbowe.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like