Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słabe zdjęcia

(Temat utworzony: 17-04-2021 10:06 AM)
8684 Wyświetlenia
Paubla
Journeyman
Opcje
Mam jeszcze pytanie dotyczące zdjęć. Wcześniej używałam samsunga s8. Nie znam się na parametrach aparatów ale nawet z ustawieniami automatycznymi s8 robił naprawdę dobre zdjęcia. W s21 ciągle są rozmazane, nigdy nie są do końca ostre (czasami tylko środek ostry a boki rozmazane). Próbowałam zmieniać ustawienia i ciągle nie są to zadowalające zdjęcia. Denerwuje mnie to bo telefon zmieniłam z myślą o jeszcze lepszych zdjęciach 😞
53 Odpowiedzi
Kris_pi
Journeyman
Opcje

A czy można zwrócić. Telefon jaka jest procedura bo jak widzę to jest wada ukrytą we wszystkich modelach S21 i ogólnie nienaprawialny. 

A powiem że zawiodłem się na Samsungu mimo że jestem wieloletnim klientem gdzie posiadam Telefony Monitor telewizor zegarek  i tablet.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz skorzystać z gwarancji producenta lub z rękojmi sprzedawcy. W przypadku gwarancji nie ma możliwości zwrotu telefonu. W tym wypadku możesz skorzystać z usług serwisu. W przypadku rękojmi możesz próbować odzyskać pieniądze od sprzedawcy, ale sprzedawca będzie polegał na opinii serwisu. Zachęcam do zapoznania się z warunkami gwarancji oraz z warunkami rękojmi.

monia87nn
First Poster
Opcje
Witam mam problem ze zdjęciami w samsung s 21 fe. Bez względu czy są robione aparatem z przodu czy tyłu zdjęcie osoby w okularach jest jakby tragiczne. Tak jakby brakowo części twarzy . Pierwszy raz się z takim czymś spotkam. Jak można to naprawić. Dołączam zdjęcie w celu Wyjaśnienia problemu20221023_212957_1000000171_1666554115.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@monia87nn  Witam 

A na podglądzie widoczna jest cała twarz?

bacatoja
Pioneer
Opcje
Dzień dobry,
Od niedawna korzystam z telefonu Galaxy S21 FE i po początkowym okresie zauroczenia niestety przyszedł czas na refleksję, zwłaszcza w odniesieniu do jednego aspektu. Jestem bardzo zawiedziony aparatem tego telefonu. Wydaje mi się, że jest to problem software'owy i postaram się wytłumaczyć skąd taka opinia. Nadmienię od razu, że znalezione w sieci porady dotyczące resetu, przywracania ustawień fabrycznych aparatu i zmian tych ustawień nie przyniosły żadnej poprawy. Problem polega na tym, że robiąc zdjęcie w domu (bez względu czy mamy włączony tryb zdjęcia w ruchu czy nie), klatka w podglądzie jest ostra i dobrej jakości, ale po chwili (po załadowaniu/przetworzeniu) wybrana zostaje klatka rozmyta, brzydka i nieostra. Przy korzystaniu ze zdjęcia w ruchu istnieje przynajmniej możliwość wybrania innej klatki (nierozmytej) i wyeksportowania z pierwotnego pliku. Natomiast "okładka" zdjęcia w ruchu jest nieedytowalna pod tym względem i urządzenie zawsze wybiera najgorsza klatkę. Przetwarzanie trwa na tyle długo (czasem nawet mam wrażenie że urządzenie się zawiesiło), że widać dokładnie dobrej jakości nierozmyte zdjęcie, które po przetworzeniu nagle staje się nieostre i rozmyte i tragicznej jakości. Samsungu, czy mógłbym prosić o pochylenie się nad optymalizacją tej funkcji telefonu? Nie ukrywam, że właśnie dobrej jakości układ fotograficzny skłonił mnie do zakupu. Nie miałem jeszcze okazji na wiele testów na zewnątrz przy dobrym oświetleniu (telefon kupiony późną szarą jesienią), ale proszę mi zaufać, że zdjęcia w domu wykonuję przy bardzo jasnym sztucznym świetle i mimo to, telefon je psuje tak jak opisałem to wyżej. Potrafi nawet rozmazać zdjęcie nieruchomych obiektów. 
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli żadne próby rozwiązania problemu nie przyniosły pozytywnych rezultatów to zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Poniżej znajdziesz instrukcję.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Grymuz
Apprentice
Opcje
Udało się komuś rozwiązać problem z jakością zdjęć w s21fe ? Mam wrażenia ze po ostatniej aktualizacji robi jeszcze gorsze zdjęcia. Reset ustawień itd robiony kilkukrotnie
0 Like
Beatabb18
First Poster
Opcje
S21 co tu się stało...telefon za tyle kasy a zdjęcia jak z telefonów sprzed 15lat...dramat! Czas zmienić markę telefonu.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wyłączyć i włączyć telefon, można wykonać też wipe cache partytion. Jeśli te opcje nic nie pomogą możliwe że jest jakieś uszkodzenie sprzętowe i wtedy telefon musiałby trafić do serwisu.
Domin123
Pathfinder
Opcje
U mnie w SGS21FE bateria też słabo trzyma więc bateria raczej git a co do drugiego problemu to nie wiem