17-04-2021 10:06 AM
20-10-2021 10:25 AM
20-10-2021 10:31 AM — edytowano 20-10-2021 10:31 AM
@Fansgh93 Możesz wstawić zdjęcia dla porównania? Zapoznaj się jeszcze z tym tematem:
[Poradnik] Problemy z aparatem - co należy zrobić https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%...
26-10-2021 11:58 PM — edytowano 01-11-2021 07:10 PM
Potwierdzam. Mam identyczne zdanie po S21 Ultra. Nie wiem jak Samsung mógł tak nisko upaść. Dla mnie temat jest prosty. Kupuje telefon za konkretną kwotę i ma działać. Nie będę biegał po serwisach, robił formatów itp. co i tak niczego nie zmieni, bo złom to złom. Na obecną chwilę mówię Samsungowi ŻEGNAJ. Nigdy więcej nie kupię smartfona z Exynosem (czyli ogólnie Samsunga, bo w europie tylko wersja bieda-przekręt-exynos jest sprzedawana). Wracam do jabłka. Powodzenia w walce z ciemną materią.
01-12-2021 12:42 PM
Jako że mój S7 już miał słabiutką baterię , a byłem z niego niesamowicie zadowolony, to postanowiłem kupić S21 5G z myślą, że to dobry wybór i będę się cieszył świetnymi zdjęciami a tu totalne rozczarowanie ...
Zdjęcia porównywalne do starego Galaxy S7 a momentami odnoszę wrażenie , że nawet gorsze, aparat na pewno nie jest mocną stroną tego Galaxa , jest jeszcze parę mankamentów , ale temat dotyczy aparatu , więc przy tym zostanę.
01-12-2021 08:45 PM
@Members_FCAcTjm Cześć
Również miałem in Galaxy S7 obecnie Note 10 ale różnica w zdjęciach między tymi modelami jest naprawdę ogromne także w s 21 ultra widziałem zdjęcia i są na wysokim poziomie, jest duży przezkok jakościowy. Może coś nie tak masz ustawione w aparacie może może jest jakieś błąd albo uszkodzenie...
19-12-2021 01:40 PM
Witam ,
Od 3 dni jesteśmy uzytkownikiem S 21 , wcześniej używałam 3 lata S9+ .
Mój problem polega na tym że nawet mój stary Huawei Mate 10 lite ( który ma ok 5 lat ) robi lepsze zdjęcia od S21 . Zdjęcia wychodzą zamazane , czasem za mgła , jakość wideo to istny dramat . Nie mam dużych wymagań co do aparatów ale telefon za 3.5 tys powinien czymś urzekać . Zaskoczył mnie szybkością działania , ogólnie widać mega różnice między seria S 9 a 21 . Czy ktoś miał taki problem z aparatem ? Dodam że robiąc zdj przy nagrywaniu wideo w S9+ wychodziły super zero rozmyć zero zamgleń zdj super .
Wykonałam wszystkie wskazówki dotyczące problemu z aparatem które znalazłam na forum ale zero poprawy .
Wrzucam kilka zdjęć poglądowych jak to wygląda
19-12-2021 02:03 PM — edytowano 19-12-2021 02:04 PM
@AnikaD92 Witam
Telefon jest zaktualizowany, nie ma na obiektywach żadnych folii oraz są one przeczyszczone?
Możemy spróbować jeszcze wyzerowac aparat , klikając w koło zębate po wejściu w aplikacje aparat i wybrać opcję Zeruj ustawienia.
podczas robienia zdjęcia ważne jest aby trzymać telefon nieruchomo zwłaszcza gdy robimy przy słabych warunkach oświetleniowych. Każdy ruch może mieć wpływ na ostrość zdjęcia.
Zapytam jeszcze czy zdjęcia są robione w trybie automatycznym czy profesjonalnym?
19-12-2021 02:36 PM
Tak telefon ma wyczyszczony aparat , były robione wszystkie kroki łącznie z twardym resetem telefonu . Nic nie pomogło . Dla porównania zdj robione S9+ w trybie automatycznym w podobnych warunkach . Aczkolwiek widzę że po dodaniu trochę przekłamana jakość
19-12-2021 02:45 PM
Dodam jeszcze że testowałam telefon wczoraj w sklepie z wystawy i mój aby były równe szanse no i brak porównania . Czy jest mozliwosc że jest to wada aparatu czy te aparaty tak poorostu mają ? Bo jeżeli tak to ten aparat jest wart tyle ile w telefonach za 1,5 tys .
19-12-2021 03:46 PM
@AnikaD92 Jezlei żadne wskazówki nie pomogły to można oddać telefon na diagnostyke do serwisu, sprawdzony zostanie co się dzieje z aparatem.