27-01-2021 09:19 PM
12-02-2021 02:29 PM
@JaninaK A możesz wyłączyć jasność adaptacyjną po prostu na jakiś czas, godzinę lub dwie, w celu sprawdzenia czy jest ona powiązana z utrudnieniami które występują?
08-03-2022 12:42 PM
Hej mam to samo, mam telefon 3 dni a podczas użytkowania sam się przyciemnia, gdy sprawdzam na pasku oświetlenia ekranu, to nie ma różnicy pomiędzy ustawieniem w połowie a na maksimum. Dziwna sprawa.
09-03-2022 10:58 PM
@Kojaniskatsi, zgodnie ze wskazówkami w tym wątku, sprawdź jasność adaptacyjną na górnym pasku, oraz wyłącz baterię adaptacyjną na próbę, z pozycji: Ustawienia > Pielęgnacja baterii i urządzenia > Bateria > Więcej ustawień > Bateria adaptacyjna. Jeśli trzeba, zaznacz i ponownie odznacz opcje.
Na koniec zrestartuj telefon taką samą metodą, jak wykonuje się zrzut ekranu (klawisz zasilania, oraz przyciszania dźwięku) i daj koniecznie znać, czy pomogło.
14-08-2022 09:53 AM
Podłączam się pod temat. Od dzisiaj ekran przyciemnia się mocno a na wskaźniku jest max. Po ponownym uruchomieniu rozjaśnia się jak trzeba ale po 2 sek znowu się ściemnia. Ktoś coś?
14-08-2022 12:29 PM
Jest to ochrona przed przegrzaniem się telefonu. Gdy telefon nagrzeje się do około 40°C wtedy ekran się automatycznie przyciemnia aby uniknąć przegrzania. Odrobinę pomaga instalacja modułu goodlock thermal guardian i ustawienie threshold na 43°
26-08-2022 10:29 AM
Mam identyczny problem i zauważyłem że faktycznie, ekran ciemnieje jak telefon się nagrzeje.
Chciał bym zainstalować ten moduł ale nie mam zielonego pojęcia skąd go wziąć ?
W sklepie play nie znalazłem.
Mógłby kolega napisać gdzie to cudo można znaleźć ?
Pozdrawiam.
26-08-2022 10:42 AM
Jako że w Polsce goodlock jest niestety niedostępny, ściągnij ze sklepu Play NiceLock, jest to "launcher" goodlocka który działa na każdym rynku. Jak już wejdziesz w aplikacje będziesz miał odnośniki do każdego modułu na apk mirror. Wszystko w aplikacji jest po angielsku ale w bardzo zrozumiały sposób wytłumaczone co i jak 🙂
26-08-2022 11:14 AM
Ok, udało mi się pobrać i zainstalować tego guardiana, po otworzeniu aplikacji widzę jedynie suwak który mogę przesuwać, ale nie pokazane jest do jakich temperatur zezwoli na nie przyciemnianie ekranu.
Właściwie to chyba nic więcej nie można tu ustawić, tylko suwak, przesunąłem go na max w prawo, nie wiem czy coś jeszcze można, czy to wszystko ?
Proszę o dalsze instrukcje.
Pozdrawiam.
26-08-2022 05:08 PM
@Aster1965, Wystarczy samo przesunięcie suwaka w prawo. Nic więcej nie możesz zrobić w tej kwestii. Thermal Guardian jest bardziej zaprojektowany pod obniżanie temperatury telefonu.
Dodatkowo informuję, iż nie trzeba pobierać tej aplikacji z zewnętrznych źródeł, gdyż jest ona oficjalnie dostępna w Galaxy Store w ramach Good Guardians (Galaxy Labs). Link poniżej
Good Guardians - the new name of Galaxy Labs
https://galaxystore.samsung.com/detail/com.android.samsung.utilityapp
26-08-2022 05:35 PM
Dziękuję za informację, usunąłem tego guardiana pobranego nie wiadomo skąd.
Zainstalowałem go ze sklepu samsunga.
Myślę że będę spał spokojniej
Pozdrawiam.