Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zoom optyczny

(Temat utworzony: 01-02-2021 07:49 AM)
597 Wyświetlenia
pejosz
Explorer
Opcje
Posiadam S20 ultra zoom optyczny działa u mnie źle tzn każde zdjęcie jest nie ostre.  Czy tak zwyczajnie jest czy może to usterka sprzetowa

image

0 Like
19 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Galaxy S20 Ultra posiada zoom optyczny 4x oraz hybrydowy 10x. W przypadku innych wartości przybliżenia jakość może być gorsza. Jakie powiększenie zastosowałeś w załączonym zdjęciu?

0 Like
Vaadeer
Pathfinder
Opcje
ogólnie , obiektyw tele ma problem z ostroscią, przy slabszych warunkach oswietleniowych już w ogóle.
Ja mam tylko s20 FE i przy dobrym swietle mozna ustrzelic dobre zdj teleobiektywem który ma tu tylko 8mpx ale i tak nie jest ono mega ostre przy przyblizeniu jak to ktore zrobilibysmy standardowym obiektywem z bliska.
Tu przykładowe zdjęcie ferrari czy tez mega tłustego ptaka którego ustrzeliłem za oknem.(gorsze warunki oswietlenia)
W skrócie cięzko znalezc praktyczne zastosowanie dla obiektywu tele, a to co jest prezentowane nawet w recenzjach innych uzytkowników to chyba są zdj ze statywu bo z automatu z ręki 90% zdj ma jakoś jak te twoje lub gorszą.

20210131_083656_7294.jpg

20210131_145310_7380.jpg

0 Like
DarekPriv
Explorer
Opcje
Nie założyłeś na obiektyw szkła hartowanego ochronnego? ja miałem ten sam problem gdy używałem szkła i po 9 miesiącach już było dużo na nim mikro rys. Teraz mam goły obiektyw a zdjęcia wychodzą super. Za to mam problem z zacinajacym się obiektywem głównym 🥺
0 Like
pejosz
Explorer
Opcje
zoom 5x bez szkła, generalnie 1 na 30 zdjęć jest ostre. słabo jak na sprzęt za takie pieniądze. Mam też problem z głośnikiem który jest u góry telefonu, w moim bardzo słabo słychać rozmówcę. dziś dla porównania używam s10e i jest doskonale.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pejosz, spróbuj wykonywać zdjęcia w zbliżeniu 4x (dedykowany obiektyw). Jakość powinna być zdecydowanie lepsza.

0 Like
pejosz
Explorer
Opcje
cześć dziękuję za radę spróbuję, czy masz jakąś radę co do jakości dźwięku z głosnika podczas rozmowy?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pejosz  A co się dzieje z dźwiękiem?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pejosz, warto założyć nowy wątek, w którym będzie prowadzona dyskusja na temat głośnika. Opisz dokładnie od kiedy występuje problem podając jak najwięcej szczegółów.

0 Like
Lki
Apprentice
Opcje

Hej, ja mam innego rodzaju problem z aparatem w s20 ultra i będę wdzięczny za radę. Aparat łapie ostrość x1 i x2 natomiast od x4 do x9 łapie ostrość na chwilę po czym przełącza się na główną i nie ma mowy o ostrości. Powyżej x10 wszystko gra. Nie wiem czy to problem sprzętowy bo jak wspominałem telefon jest w stanie złapać ostrość na krótko a w kadrach z daleką perspektywą nawet da się czasem zrobić zdjęcie z zoomen 4 czy 5. Czy to może być wina sierpniowej aktualizacji? 

0 Like