Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktywny ekran gdy patrzymy na telefon.

(Temat utworzony: 28-12-2021 10:30 PM)
6116 Wyświetlenia
janek27
Explorer
Opcje
Cześć,

Szukam już od dłuższego czasu i nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy w Galaxy S20 FE 5G jest opcja aby telefon nie wygaszał ekranu i nie blokował się gdy na niego patrzymy? W poprzednim telefonie (Motorola Moto One Zoom) takie coś nazywało się "uważny ekran" w Samungu nie mogę tego znaleźć😞 

Przy okazji zadam drugie pytanie czy można ustawić aby AOD pokazywał się cały czas ale tylko podczas ładowania telefonu? Obecnie mam ustawione że AOD pojawia się po dotknięciu ekranu. 

Przy okazji jeszcze jedno pytanko :winking-face: 

Często widzę gdy korzystam z telefonu, że w okół aparatu przedniego na ułamek sekundy pojawia się czarna otoczka jak by ekran wyłączał się do okoła aparatu i za chwilę się pojawia, ciężko to opisać. Czy to może być informacja, że jakaś aplikacja korzysta z aparatu bez mojej wiedzy? Rozpoznanie twarzy mam włączone a to pojawia się gdy telefon jest odblokowany i nie jest to animacja rozpoznawania twarzy. 
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@janek27  wejdź w ustawienia->Zawansowane funkcje->Ruchy i gesty-Utrzym.wł.ekran.podczczas ogląd

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@janek27  napisał(a):
Przy okazji zadam drugie pytanie czy można ustawić aby AOD pokazywał się cały czas ale tylko podczas ładowania telefonu? Obecnie mam ustawione że AOD pojawia się po dotknięciu ekranu. 

Jest taka możliwość. Wystarczy, że stworzysz odpowiednią procedurę w Bixby Routines. Zachęcam do zapoznania się z poniższym poradnikiem.

[PORADNIK] [Android 11 One UI 3] Bixby Routines, czyli automatyzacja często wykonywanych akcji
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-android-11-one-ui-3-bixby-routi...

@janek27  napisał(a):
Często widzę gdy korzystam z telefonu, że w okół aparatu przedniego na ułamek sekundy pojawia się czarna otoczka jak by ekran wyłączał się do okoła aparatu i za chwilę się pojawia, ciężko to opisać. Czy to może być informacja, że jakaś aplikacja korzysta z aparatu bez mojej wiedzy? Rozpoznanie twarzy mam włączone a to pojawia się gdy telefon jest odblokowany i nie jest to animacja rozpoznawania twarzy. 

Może być to związane z włączoną funkcją Utrzym. wł. ekran. podczczas ogląd. o której wspomniał wcześniej @vdsl2.

janek27
Explorer
Opcje
Dziękuję oto właśnie chodziło :smiling-face:
0 Like
janek27
Explorer
Opcje
Dzięki, nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak rutyny Bixby, dotychczas używałem aplikacji Macrodroid :smiling-face: W Bixby Routines mam jedynie problem gdy ustawię, że telefon po podłączeniu do bluetooth w samochodzie włączy yanosika i Spotify i gdy już aplikacje działają a chcę wejść np. do Yanosika to odpala się Spotify. Można dodać jakiś wyjątek żeby tak się nie działo? Próbowałem ale coś mi nie wychodzi 😕
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@janek27, Spróbuj stworzyć dwie osobne procedury dla tych aplikacji. Czy z innymi aplikacjami też się tak dzieje ?

janek27
Explorer
Opcje
Nie bardzo to pomaga, bo wtedy uruchamia się wszystko na raz. Brakuje po prostu opcji żeby Spotify mógł działać w tle po uruchomieniu, dziwne jest to że nie każde wejście w Yanosika wyzwala Spotify dzieje się to w jakiś losowy sposób.
0 Like
PiotrM66
Pathfinder
Opcje

Witam jak włączyć że jak czytam jakąś treść to ekran jest cały czas włączony? Seria S22. Pozdrawiam

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Raczej nie ma takiej opcji, żeby telefon rozpoznawał, że akurat będziesz czytać. Możesz tylko wydłużyć czas, kiedy ekran ma być włączony. Ustawienia --> Wyświetlacz --> Wygaszanie ekranu.
Bost1
First Poster
Opcje
...jest taka opcja, również w a52s 5g, ustaw.- zawans funkcje - ruchy i gesty - utrzym. wł. ekran p.czytania ... i działa,