Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z plikami audio WMA

(Temat utworzony: 15-10-2021 10:34 PM)
1643 Wyświetlenia
bartek000
Pioneer
Opcje

Witam od kilku dni mam telefon samsung Galaxy S 20 fe  i nie mogę otworzyć  pliku który jest w formie WMA pisze ze nie obsługiwany format  też tak macie ?

0 Like
8 Odpowiedzi
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Zgadza sie. Obsługuje tylko pliki mp3 oraz filmowe mp4. Najlepiej to je przekomwertować lub spróbowac instalując ze sklepu play aplikacje VLC for android i zobaczysz czy obsłuży pliki wma
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jeronimo1  Czy jesteś pewny że chodzi o video?

@bartek000  Czy chodzi o audio czy video?

Przechwytywanie.PNG

bartek000
Pioneer
Opcje
Trochę dziwne bo w specyfikacji jest ten format
Miałem poprzednio telefon J5 2017 i tam miałem ustawiony dzwonek w tym formacie tylko nie wiem jak ,zainstaluje vlc czy będzie dzwonek dzwonił chyba najlepiej przekonwertowac na format mp3 Screenshot_20211015-230115_Chrome.jpg
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Napisalem w odpowuedzi co moj s20 fe odtwarza dityczy audio i video. Co do audio to u mnie tez nie odtwarza WMA, a jest na liscie. Dlatego muzykę konwertuje z WMA na mp3
0 Like
bartek000
Pioneer
Opcje
O audio bo w moim J5 2017 ten plik działa wma
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
To tez mnie dziwi bo poprzednio miałem s9 plus i nie było problemu. Tak samo jest z filmami opisują ze odtwarza pliki AVI a nie obsluguje i dlatego avi konwertuję na mp4.
A czy ten plik wma wrzucasz do pamieci wewnetrznej do folderu "ringtones"?
Moze tu wlasnie wrzuc plik i sprawdz.
0 Like
radjan
Apprentice
Opcje

Potwierdzam (niestety). Od kilku lat zmieniając telefony przegrywam sobie mój cały katalog z muzyką i teraz kiedy się przesiadłem na S22 Ultra zrobiłem to samo. Niestety jeden z folderów nie chciał mi się odtwarzać. Najpierw myślałem że coś się źle przekopiowało, ale nie - z plikami wszystko OK. Okazało się właśnie, że pliki w tym folderze to .wma Jeszcze na Note 9 odtwarzały się bez problemu, a na S22U już nie chcą. I co mam teraz przekonwertować je na .mp3? Przecież każda konwersja to utrata na jakości. Do tej pory sądziłem, że wyższy/nowszy model będzie na pewno obsługiwał to co ten niższy/starszy, plus ewentualnie coś więcej niż ten niższy/starszy, a tu jak widać w niektórych przypadkach zamiast się rozwijać to się zwijamy 😞

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Może w takim wypadku warto poszukać aplikacji w sklepie Google Play oraz Galaxy Store, która będzie w stanie odtwarzacz format wma. Dodatkowo zachęcam do zgłoszenia sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...