Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesuwająca się folia ochronna

(Temat utworzony: 21-06-2023 03:09 PM)
8075 Wyświetlenia
xwiczkax
Journeyman
Opcje
Witam, czy ktoś z Was zakładał w Media Markt folię ochorną na Samsung Galaxy S21 FE 5G? Zakładałam pierwszy raz w sierpniu 2022 roku, folia się przesuneła i zasłoniła przednią kamerę więc ok. miesiąc temu poszłam do Media Markt złożyć reklamację, założyli mi nową folię (oczywiście za dodatkową opłatą). Pan, który zakładał mi nową folię powiedział, że nie jestem pierwszą osobą, która przyszła z reklamacją, ponieważ folie zakładane w zeszłym roku były wadliwe i zjeżdżały z ekranów najwyższych modeli telefonów Samsung. Mam nową folię (podobno już nie wadliwą), a problem znów się powtarza. Folia raz jest wyżej, raz niżej, a czasami przesuwa sie w bok. 
Wie ktoś czym to jest spowodowane i jak mogę pozbyć się tego problemu. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.
15 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xwiczkax  Witam

Ten problem raczej jest po stronie samej folii, źle  założona albo coś nie tak z klejem. Tutaj w tej kwestii za bardzo nic nie poradzimy, można folię zareklamować lub założyć w innym punkcie nową.

miroON
Big Cheese
Opcje
opisałbym i nagłośnił wszystko co się da na ten temat ..rozumiem że takie rzeczy się zdarzają..ok zostalo to wymienione ale folie mają swoją gwarancję i pobieranie dodatkowych opłat przez MEDIA MARKT jest zenujace ..nie na darmo panuje opinia że MM dla NIEdiotow
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xwiczkax, złóż ponownie reklamację i poproś o zwrot pieniędzy. Najlepszym wyjściem będzie zakup folii innego producenta.

Naits
Explorer
Opcje
Raczej to wina folii, to samo było w telefonie żony A53. Folia 3mk flexible glass. Pierwszy objaw dziwne bąbelki jakby się odklejała ale nic bo po dociśnięciu wszystko gra. Potem oczko aparatu zaczęło zasłaniać aparat bo ona ma wycięcie.
xwiczkax
Journeyman
Opcje
Witam, jakiś czas temu pisałam o problemie związanym z folią ochronną z Media Markt na moim Samsungu Galaxy S21 FE 5G. Folia cały czas się przesuwa, wymieniałam ją już 3 razy, niestety nic to nie dało. Czy macie do polecenia jakieś szkło hartowane, które sprawdza się na waszych Galaxy S21 FE 5G? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@xwiczkax, ja do swojego S21FE kupiłem takie szkło: https://www.x-kom.pl/p/709324-folia-szklo-na-smartfon-3mk-flexible-glass-do-samsung-galaxy-s21-fe.ht...

Naklejone od grudnia, nic się nie dzieje, odcisk palca działa dobrze.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Naits
Explorer
Opcje
Ja mam spigen align master do s21fe i mogę polecić, ślizg nawet czasem za dobry trzeba się przyzwyczaić. Wymagane jest etui bo szkło jest grube I bez będzie widać że odstaje od ekranu a i można wtedy niechcący zawadzić i je odkleić.
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje
Tak dla potomnych, też polecam Spigen align master. Dziecinnie prosta aplikacja, ekran calutki zabezpieczony. Gruba trochę jest, ale świetnie się korzysta z telefonu bo jest fajniutki poślizg palca. I mniej się brudzi niż "oryginalny" ekran.
0 Like
KrzychuPL
Explorer
Opcje
Ja ogólnie polecam akcesoria 3mk, od dawna używam :winking-face:
0 Like