Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z modelem Samsung S20 FE

(Temat utworzony: 07-05-2022 06:01 PM)
3651 Wyświetlenia
Antain
Explorer
Opcje

Od pewnego czasu z telefonem zaczęły pojawiać się problemy, a dokładniej z jego działaniem. Co jakiś czas ekran przestaje kompletnie działać, ale co dziwne to przyciski na dole do powrotu i zminimalizowania aplikacji działają tak samo jak interfejs na górze ekranu do wyłączenia telefonu, zmieniania jakości itp. nawet Bixby działa. Oprócz tego mogę wejść w ustawienia i tam ekran też działa. Jedyne co nie działa to aplikacje i pulpit, ekran po prostu nie reaguje na klikanie ani przewijanie. Pomaga tylko restart telefonu. Nie wiem czy to jakaś wada techniczna telefonu, nie chcę iść z tym od razu do serwisu. Telefon się nie przegrzewa, a wirusów również nie ma. Najczęściej taki freeze występuje po tym jak odpalę szybko jakąś aplikację i zacznę w niej szybko coś przewijać albo klikać, choć też czasami występuje po prostu odpaleniu aplikacji. Nie znalazłem tutaj nikogo z podobnym problemem, najczęściej występuje to u innych na całym telefon, a mi na dotyk nie odpowiada tylko pulpit i aplikacje, gdy interfejs normalnie działa.

0 Like
18 Odpowiedzi
AloMark
Apprentice
Opcje
Może coś z softem. Spróbuj reset fabryczny
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Antain. Witam. Zanim oddasz telefon do serwisu na początku można spróbować swoich sposobów. Najpierw wykonaj wipe cache partition( ten zabieg nie usuwa danych) Jeśli to nie pomoże to pełen reset telefonu jak wspomniał @AloMark przesyłam link jak go wykonać.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AloMark  Dokładnie Wykonaj wskazówki podane przez @_Technik_  wcześniej można jeszcze sprawdzić czy wszystkie aktualizacje zostały zrobione. 

janek27
Explorer
Opcje
A czy używasz messengera? Ja dokładnie miałem to samo. Okazało się, że przyczyną był właśnie Messenger. Wyskakiwało powiadomienie, że wyświetla się nad innymi aplikacjami. Po zatrzymaniu go w ustawieniach aplikacji wszystko wróciło do normy. Wyłącz w ustawieniach messengera dymki czatu i sprawdź czy dalej będzie tak się działo bo u mnie to rozwiązało problem całkowicie a i tak dymki w androidzie 12 na messegerze działały jak się im podobało, raz były raz nie więc mi ich brak nie przeszkadza.
Hanys0902
First Poster
Opcje
Witam mam s20 FE 5G na tym lepszym procesorze i ciągle z nim problemy.
Na poczatku sam sobie klikał w ekran lub nie reagował na dotyk. W samsungu był i zrobili twardy reset. Później te same akcje tylko rzadziej, a do tego telefon ciagle w kieszeni sam sobie klika w ekran, numery alarmowe wbija- chociaż juz mam wszystko wyłączone. Tera to jeszcze zasięg stracił i mam połączenia alarmowe.
Może jest to jakaś fabryczna usterka od nowości???
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hanys0902  Witam

Jeżeli ciągle występują takie usterki to najlepiej skorzystać z gwarancji i udać się z nim do serwisu.

Hanys0902
First Poster
Opcje
Był już raz to powiedzieli ze po resecie juz będzie ok
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na Twoim miejscu zgłosiłbym się do punktu serwisowego. Problemy z ekranem wyglądają na wadę fabryczną lub usterkę sprzętową.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hanys0902  Więc trzeba się udać ponownie i zaznaczyć że to dalej ten sam problem