Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z modelem Samsung S20 FE

(Temat utworzony: 07-05-2022 06:01 PM)
3771 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Antain
Explorer
Opcje

Od pewnego czasu z telefonem zaczęły pojawiać się problemy, a dokładniej z jego działaniem. Co jakiś czas ekran przestaje kompletnie działać, ale co dziwne to przyciski na dole do powrotu i zminimalizowania aplikacji działają tak samo jak interfejs na górze ekranu do wyłączenia telefonu, zmieniania jakości itp. nawet Bixby działa. Oprócz tego mogę wejść w ustawienia i tam ekran też działa. Jedyne co nie działa to aplikacje i pulpit, ekran po prostu nie reaguje na klikanie ani przewijanie. Pomaga tylko restart telefonu. Nie wiem czy to jakaś wada techniczna telefonu, nie chcę iść z tym od razu do serwisu. Telefon się nie przegrzewa, a wirusów również nie ma. Najczęściej taki freeze występuje po tym jak odpalę szybko jakąś aplikację i zacznę w niej szybko coś przewijać albo klikać, choć też czasami występuje po prostu odpaleniu aplikacji. Nie znalazłem tutaj nikogo z podobnym problemem, najczęściej występuje to u innych na całym telefon, a mi na dotyk nie odpowiada tylko pulpit i aplikacje, gdy interfejs normalnie działa.

0 Like
18 Odpowiedzi
Flamingo_
Voyager
Opcje
Wygląda na awarię ekranu. Zgłoś się do serwisu, by wymienili ekran, a jeśli nie da rady kup nowy telefon albo oddaj na gwarancję (po wymianie ekranu nie wiem czy jeszcze dotyczy gwarancja)
0 Like
Flamingo_
Voyager
Opcje
Poza tym mam S20 FE 5G i nigdy nie miałam problemów z ekranem
0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Możliwe że czujnik zbliżeniowy nie do końca poprawnie działa skoro telefon potrafi coś klikać będąc w kieszeni

Spróbuj udać się jeszcze raz do serwisu, zaznaczając że hard reset od nich nie pomógł

Co do zasięgu, może spróbuj wykonać restart, albo włącz i wyłącz tryb samolotowy aby zresetować sieć
0 Like
Maro392
Pathfinder
Opcje

To jest prawidłowa odpowiedź 

0 Like
magnolia19
First Poster
Opcje
Mam problem z s20 , pisząc wyłącza sie klawiatura, ekran mruga, przeglądane wiadomości cofają się trudno jest mi teraz pisać bo bez przerwy znika klawiatura. Problem z logowaniem do aplikacji .... zaraz mnie trafi 😡
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@magnolia19, próbowałaś ponownie uruchomić smartfon?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Amelljia
Journeyman
Opcje
Czy ktoś z Was posiada tego upierdliwego galaxy S20 FE jak ja, i ma ten sam problem? Otóż... Gwarancja mi się skończyła chyba w drugiej połowie 2022r, jakoś tak. Od tego czasu świra dostał. Słucham muzyki (najczęściej na budsach) I w tym czasie uznam, że chcę zrobić zdjęcie... Jak opętany, czasem zrobi zdjęcie (jak już to rozmazane), najczęściej jest animacja robienia zdjęcia, ale go nie ma. No i oczywiście wyłącza mi muzykę, po tym nie mogę nigdzie nic pisać bo klawiatura się nie wysuwa, oraz ten panel krawędziowy znika na jakiś czas (te szybkie wybieranie aplikacji itp) telefon chwilowo nie wie co się dzieje, a potem chodzi płynnie a poprzednie problemy wracają do łask (no muzykę muszę sama na nowo odpalać). To chyba najczęstszy problem, który mnie dobija, bo zmienić telefonu w najbliższym czasie nie będę mogła.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Amelljia  Cześć

W tej sytuacji zalecam Panu wykonanie poniższej instrukcji.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... - należy zwrócić uwagę, by wybrać opcję Wipe Cache Partition.
Takie czyszczenie pomaga usuwać problemy związane z pracą urządzeń. Jest ono bezpieczne dla danych, a usuwa jedynie dane z pamięci podręcznej, eliminując przy tym błędy systemowe. Jest to opcja zalecana do wykonania co jakiś czas dla zwiększenia płynności pracy telefonu.
Zasady wejścia w tryb recovery:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-jak-wej%C5%9B%C4%87...

0 Like
luisCapp
Voyager
Opcje
Ja aż takich poważnych problemów nie miałem, ale faktycznie nagle - przeskokowo wręcz zaczął fatalnie działać.
Duzo zwiech, zamyśleń, klatkowania.

Co ciekawe tel przy tym się praktycznie wcale nie grzał jakby nie było to w najmniejszym stopniu dla niego obciążające, a jednak płynności nie bylo. (Wcześniej grzał się mocno pod obciazeniem)

I to skłania mnie do myślenia ze celowo, znacząco ograniczyli moc procesora
0 Like
Top tags