07-12-2021
11:51 PM
– ostatnio edytowany
08-12-2021
12:58 PM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Od niedawna mam S21 Ultra. Dokupiłem mikrofon Røde Videomic Me-C, żeby vlogować z lepszym dźwiękiem; szczególnie na zewnątrz kiedy wieje wiatr. Niestety przy pierwszych próbach jakieś dwie-trzy minuty nagranie ma całkowicie zrujnowany dźwięk (taki szum i bzyczenie elektroniczne, zagłuszające moje słowa). Znalazłem filmik na YT, że taki problem zdarza się częściej:
Thanks for letting me know that detail.
This seems issue related to how the S21 handles sample rates in that case.
Other users seem to experience the same thing with other USB-C microphones on the S21 specifically:
https://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s21-s21-plus-s21-ultra/1024452-galaxy-s21-ultra-iss...
It may be worth contacting Samsung to see if they have any insight into this issue just in case.
Thanks again Michał.
Kind Regards, Kurtis, RØDE, Service and Support//
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
20-08-2023 11:24 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wystarczy wyłączyć WiFi i bt. Albo włączyć tryb samolotowy.
03-10-2023
06:56 PM
– ostatnio edytowany
04-10-2023
11:45 AM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przykro mi, ale właśnie nagrywałem w trybie samolotowym i 80% materiału ma audio nie do uratowania. Zlecenie przepadło.
Ten sam problem 😞
Zmiana ustawień niestety nic nie daje.
Właśnie testowane. Nic ta apka nie daje.
Jak na razie jedyne rozwiązanie, ale w wersji manualne. W WIDEO PRO widać skale dźwięku. Po podłączeniu zewnętrznego mikrofonu gdy słupki podbija na maksa i się tak będzie utrzymywało, to znaczy, że szumi. Trzeba palcem przełączyć z mikrofonu USB np. na Omni i z powrotem na USB, to sytuacja powróci do normy. Czyli trzeba cały czas się na to gapić, bo na odsłuchu żadnych szumów nie ma. Wnioskuję, że to kwestia softwearu.
Pan podaje rozwiązanie. Właśnie wdrożyłem, ale jeszcze nie testowałem:
https://www.youtube.com/watch?v=nYJBmWL8Hjg&ab_channel=DavidHarry
31-10-2024 04:20 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W ustawieniach rejestratora dźwięku (ten od Samsunga) zmieniłem birate na 256 zamiast 128. Wtedy przy nagrywaniu wideo problem zniknął.
Pozdrawiam ❤
28-01-2025 05:52 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Taka zmiana ustawień w dyktafonie ma wpływ na nagrywanie wideo? Bo dźwięk w wideo się psuje. Wątek jest o s21, ale ja mam s24 Ultra, i pojawia się ten sam problem.

29-01-2025 02:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Members_456iZb4, aplikacja dyktafon i kamera to dwie oddzielne aplikacje, więc ustawienia każda ma osobne. Problem z dźwiękiem masz po podłączeniu zewnętrznego mikrofonu?
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »