18-01-2021 09:53 AM
Wita, co za geniusz to wymyślił ...
Nie można już każdorazowo wybierać z którego numeru chce się dzwonić / wysyłać sms-y.
Trzeba każdorazowo wybierać to przy wpisywaniu kontaktu...
Geniuszu - większość połączeń z karty służbowej realizauje się w wielu firmach / branżach bez wpisywania numeru do kontaktów, gdybym chciała przed każdym telefonem służbowym chciała wpisywać numer do kontaktów to nic innego nie robiłabym cały dzien tylko wpisywała kontakty do telefonu..., Geniuszu...
dodam, ze przy załozeniu kazdorazowego wybierania tak jak to jest teraz po aktualizacji, nie działa dzwonienie w android auto...
Dla nie znających tematu, wyboru karty sim dla sms w ogóle nie ma..., możesz za każdym razem wejść w ustawienia i włączyć daną karte jako preferowaną (uwaga hahaha preferowana to teraz jedyna możliwa ... ) i wtedy wysyłasz TYLKO z tej którą wybrałeś jako preferowana...
Za tego Geniusza, który to wymyślił już podziękujemy.... Ja nie mogę....
18-03-2021 04:41 PM
Znowu kolejna aktualizacja nic nie wnosząca...trzeba będzie znowu od chińczyków kupować telefony bo przy takim podejściu (może celowym) korzystanie z samsunga jest totalnym nieporozumieniem !!
19-03-2021 11:53 PM
Witam,
to jest tylko wierzchołek góry lodowej, ja mam A51, który po aktualizacji zamienił się w coś co imituje telefon z poprzednią wersją systemu:
- nie można zrobić skrótu z książki telefonicznej kontaktu (kiedyś oprócz skrótu można było określić jego funkcjonalność), można to zrobić z poziomu widgetu ale powstaje "koszmarek" z ikoną przesłoniętą skrótami innych ikon
- pole wyboru widgetów wymaga lupy (każdy widget jest miniaturką na rozświetlonym kwadracie)
- ikony nowo zainstalowanych aplikacji są też miniaturowe w jasnym kółku
- stare skróty kontaktów (na szczęście) pozostały nienaruszone ale są unikatowe i nie do odtworzenia po usunięciu
- większość aplikacji musi zostać odinstalowana i powtórnie zainstalowana np. managery plików (po aktualizacji każda próba podłączenia dowolnego nośnika pod USB kończyła się bzdurnym komunikatem o błędzie przy wyłączaniu napędu i sugerowała restart telefonu, który nic nie zamieniał (?)
Telefon przestał być intuicyjny a w tle uruchomiono zupełnie niepotrzebne dodatki, które skracają czas na jednym ładowaniu (przed ostatnią aktualizacją telefon wytrzymywał cykl mieszany (telefonowanie, mapy, internet) cały dzień teraz ok. 13.00 mam już koniec baterii.
Ciekawe czy można wyrzucić tą jedenastkę ?
Pozdrawiam:
Zbyszek
20-03-2021 07:14 AM — edytowano 20-03-2021 07:15 AM
20-03-2021 07:36 AM
Zgłoś swoją sugestie do Samsunga - im więcej osób tym lepiej.
Jak zgłosić sugestie:
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...
24-03-2021 08:22 PM
25-03-2021 07:45 AM
Czy ty chłopie czytasz opinie ludzi ??? Tak się właśnie dzieje w różnych telefonach po tej pier.....aktualizacji idioty który nie wiadomo czemu a może celowo spieprzył system i dual sim. Może chińczycy mają duży spadek sprzedaży? Co ? Takie rzeczy bez testów to ewidentnie sabotaż najlepszych telefonów na świecie.
28-03-2021 10:42 AM
Ta aktualizacja kompletnie rozwala funkcję Dual Sim. Kolego co wklejasz te linki, nie po to kupuje się markowy telefon żeby wszystko wprowadzać ręcznie, do momentu aktualizacji wszystko było intuicyjne i jasne. Po aktualizacji to jest dramat. Skutecznie Samsung odpycha klientów. Muszę zmienić telefon na innej marki ponieważ nie da się na nim pracować przy tak dennych i debilnych zmianach.
09-04-2021 10:23 AM
Potwierdzam wszystkie powyższe frustracje użytkownikow nowego dual sim! To jest jakaś paranoja co się wyprawia z czyms co dobrze działało! Dla mnie czarę goryczy przelewa fakt, że telefon ostatnio sam sobie wybiera z której karty wysyła sms i tym sposobem pół firmy ma juz moj prywatny numer 🤬, no szlag by to! Moja wytrzymałość tez jest już na skraju i rozglądam się powoli za nowym telefonem i wygląda, że nie bedzie to samsung, którego mialam.wiernie od 10 lat!
09-04-2021 02:43 PM
Niestety żadne nasze skargi komentarze i frustracja z tym związana nie pomoże...wklejanie linków do obsługi to dno ...jełopy z samsunga albo przypadkiem albo celowo na szkodę firmy zje.....intuicyjny system. Powiem więcej do dzisiaj nie mogę uruchomić funkcji dwie karty zawsze włączone !! Jest to przegięcie ze strony producenta i nie mam zamiaru wykonywać żadnych twardych resetów i innych dupereli telefon idzie do szafki .będzie chińczyk.
19-04-2021 09:33 PM
Heh, jakie różne są ludzkie potrzeby i preferencje - ja osobiście od Galaxy S7 Dual, przez S9 aż do S10 czekałem na taką opcję. Zależało mi na tym żebym mógł "na sztywno" ustawić dla danego kontaktu, z której karty chcę się z nim łączyć, właśnie żeby nie musieć za każdym razem klikać w jedną albo drugą ikonkę (ile razy się człowiek przy tym pomylił). Fakt, że z tymi SMSami jest teraz trochę nieczytelnie, ale czytam i czytam ten wątek i aż się wierzyć nie chce, że jedna rzecz może komuś wydawać się błogosławieństwem, a innym przekleństwem...