18-01-2021 09:53 AM
Wita, co za geniusz to wymyślił ...
Nie można już każdorazowo wybierać z którego numeru chce się dzwonić / wysyłać sms-y.
Trzeba każdorazowo wybierać to przy wpisywaniu kontaktu...
Geniuszu - większość połączeń z karty służbowej realizauje się w wielu firmach / branżach bez wpisywania numeru do kontaktów, gdybym chciała przed każdym telefonem służbowym chciała wpisywać numer do kontaktów to nic innego nie robiłabym cały dzien tylko wpisywała kontakty do telefonu..., Geniuszu...
dodam, ze przy załozeniu kazdorazowego wybierania tak jak to jest teraz po aktualizacji, nie działa dzwonienie w android auto...
Dla nie znających tematu, wyboru karty sim dla sms w ogóle nie ma..., możesz za każdym razem wejść w ustawienia i włączyć daną karte jako preferowaną (uwaga hahaha preferowana to teraz jedyna możliwa ... ) i wtedy wysyłasz TYLKO z tej którą wybrałeś jako preferowana...
Za tego Geniusza, który to wymyślił już podziękujemy.... Ja nie mogę....
15-05-2021 05:09 PM
TAKI KOMUNIKAT MAM PO ODPALENIU LIKU :
15-05-2021 05:09 PM
MAM A 50
15-05-2021 05:41 PM
17-05-2021 10:47 AM
Te wasze poradniki nic nie dają. Użyteczność telefonów Samsung po aktualizacji OneUi została spieprzona, same problemy są łącznie z resetem urządzenia do ustawień fabrycznych w trakcie rozmowy. Zgłaszane uwagi są olewane albo dawane są porady(takie jak Wasze) które nie działają. Ja już naprawdę podziękuję za Samsunga, zawiodłem się masakrycznie. Mozę nie aż tak bardzo na urządzeniach ale na wsparciu technicznym i traktowaniu klienta jak idiotę.
30-05-2021 07:32 AM
20-06-2021 09:25 PM
DOKŁADNIE ZGADZAM SIĘ Z AUTORKĄ W 100 % JA JESTEM KIEROWCĄ I MAM DWIE KARTY POLSKĄ I ZAGRANICZNĄ I TU JEST DOPIERO JAZDA ZANIM SIĘ POŁAPAŁEM ŻE SMSY WYSYŁAM Z POLSKIEJ, CO ZA BARAN TO WYMYŚLIŁ CIEKAWE KIEDY WRESZCIE TO POPRAWIĄ PROBLEM JEST JUŻ OD PÓŁ ROKU A SAMSUNG LUB JAK OBECNIE MÓWI MÓJ SZEF ***** NIC NIE ZROBIŁ Z TYM.BYŁO PROSTO I SUPER TO MUSIELI POPSUĆ OBECNIE KUPIŁEM HUAWEJA Z ANDROIDEM 10 I MAM SPOKÓJ BO ILE MOŻNA CZEKAĆ.ŻEBY CHOCIAŻ MOŻNA BYŁO POWRÓCIĆ DO ANDROIDA 10
20-06-2021
09:51 PM
– ostatnio edytowany
21-06-2021
11:59 AM
przez
JustynaM
DOKLADNIE A JA MAM JEDNA POLSKA KARTE DRUGA ZAGRANICZA BO PRACUJE JAKO KIEROWCA TEN MĄDRY INACZEJ CO TO WYMYŚLIŁ W ŻYCIU NIE WZIĄŁ POD UWAGĘ ŻE MOŻNA MIEĆ DWIE KARTY KAŻDĄ Z INNEGO KRAJU ILE SMSÓW WYSŁAŁEM Z TEJ POLSKIEJ ZANIM SIĘ POŁAPAŁEM ŻE JEST PROBLEM WIĘC KUPIŁEM HUAWEI Z 10 I MAM SPOKÓJ TERAZ PYTA ZA KAŻDYM RAZEM I TYLE ŻEBYM WIEDZIAŁ TO BYM W SCHAJSUNGU ZABLOKOWAŁ AKTUALIZACJE I BYŁBY SPOKÓJ A MOŻE KTOS WIE JAK WRÓCIĆ DO WERSJI 10 ?
29-07-2021 11:24 PM
Zgadzam się z autorka tego tematu.
Nie rozumiem dlaczego wycofuje się rozwiązania które dobrze działają.
W modelu S9 dual sim, każdorazowo przy nawiązywaniu kontaktu mogę wybrać z której karty chcę skorzystać, klikając na jedną z dwóch ikon.
W S10 wyskakuje dodatkowe pytanie co do wyboru karty - zupełnie bezsensu.
Czy nie jest tak że ustawienia powinny być dopasowane do wymogów użytkowników a nie do wyimaginowanych rozwiązań programistów?
To jest powód przez który rezygnuję z Samsing S10.
30-07-2021 09:40 AM
Niestety nic więcej nie wymyślimy na forum. Najlepiej wszelkie sugestie odnośnie działania funkcji Dual SIM zgłaszać za pomocą aplikacji Samsung Members. Poniżej wklejam odnośnik do instrukcji.
Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...
02-08-2021 06:31 PM
Czy ktoś zamierza zrobić coś z problemem dual sim? 2 razy zgłaszałem swoje niezadowolenie, po aktualizacji urządzenie nie działa jak powinno i wszystkie poradniki i propozycje mnie nie satysfakcjonują, telefon działał dobrze, wybór karty sim do wykonywania połączeń był wygodny a to co jest teraz to jakiś dramat albo z zagraniczej karty dzwonie na krajawa albo co gorsza z krajowej na zagraniczna, SMS sobie telefon sam wybiera jak chce- gdzie sens gdzie logika tak mnie irytuje ten problem ze rozważam odejście od Samsunga i szukanie innego urządzenia które będzie działać jak ja chce. Problemy zgłaszane do centrum i co i nic każdy to olewa i każe się przyzwyczaić, nie, tak nie bedziemy współpracować