Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z DUAL SIM po aktualizacji do UI 3.0 (android 11)

(Temat utworzony: 18-01-2021 09:53 AM)
13046 Wyświetlenia
AgaPietrus
Journeyman
Opcje

Wita, co za geniusz to wymyślił ...

Nie można już każdorazowo wybierać z którego numeru chce się dzwonić / wysyłać sms-y.

Trzeba każdorazowo wybierać to przy wpisywaniu kontaktu...

Geniuszu - większość połączeń z karty służbowej realizauje się w wielu firmach / branżach bez wpisywania numeru do kontaktów, gdybym chciała przed każdym telefonem służbowym chciała wpisywać numer do kontaktów to nic innego nie robiłabym cały dzien tylko wpisywała kontakty do telefonu..., Geniuszu...

dodam, ze przy załozeniu kazdorazowego wybierania tak jak to jest teraz po aktualizacji, nie działa dzwonienie w android auto...

Dla nie znających tematu, wyboru karty sim dla sms w ogóle nie ma..., możesz za każdym razem wejść w ustawienia i włączyć daną karte jako preferowaną (uwaga hahaha preferowana to teraz jedyna możliwa ... ) i wtedy wysyłasz TYLKO z tej którą wybrałeś jako preferowana...

Za tego Geniusza, który to wymyślił już podziękujemy.... Ja nie mogę....

77 Odpowiedzi
czarek3
Journeyman
Opcje

Witam,ale przecież nie o to chodzi aby używać zewnętrznych aplikacji tylko aby samsung naprawił to co zepsuł 

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Przy obecnym syanie rzeczy, bezsensownym jest posiadanie dual sim. Wole w takim razie nosic dwa telefony. Wedlug mnie straszny strzal w kolano i ogromna porażka. Z intuicyjnego rozwiazania zminilo sie na trudne w obsludze. Bylem fanem Note ale wlasnie sie okazalo ze stracil jedna z dwoch funkcjonalnosci którą mnie urzekl. Zostal jeszcze rysik ale nie wiem czy dlugo pociagne z tym co sie stalo bo dzwonienie stalo sie utrapieniem nie mowiac juz o smsach.
Radek1
First Poster
Opcje

Popieram autorkę tematu. Ta aktualizacja jest beznadziejna. Poprzednie dwie ikonki do wyboru karty było poprostu lepsze. Jest to na tyle irytujące ze za każdym razem kiedy dzwonie mysle sobie że powinni zwolnić tego kto to wymyślił

Bida
Explorer
Opcje
obsługa SMS to porażka...
Bida
Explorer
Opcje
zgadzam się z tobą że można wykonać te czynności przy wiadomościach jednak kilka smsów odpisałem i po bodajże 7-8 smsach kolejne w tej samej konwersacji automatycznie wysyłały się z drugiej karty . a jak to kontrolować? piszesz, piszesz piszesz i masz świadomość że wysyła ci z karty na którą otrzymałeś SMS a tu się okazuje że w połowie rozmowy nagle wysyłasz wiadomości z drugiej karty. według mnie dual SIM dla połączeń w obecnej formie - ok choć było lepiej. natomiast obsługa dual SIM dla wiadomości to strzał w kolano . swoje sugestie już wysłałem i mam nadzieję, że takich będzie wielu i przywrócą poprzednią metodę wyboru sim
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bida, według mnie to błąd. Telefon nie powinien sam zmieniać karty SIM.

0 Like
megafaka
Student
Opcje

To wszystko prawda...spieprzyli jak nic !!!!  aczkolwiek gdy przy wybieraniu opcji dzwonienia do danego kontaktu dłużej przytrzymasz słuchawkę to wyskoczy Ci opcja wyboru karty Sim ...która jednocześnie staje się kartą domyślną do SMS...tak to u mnie w SG S10+ działa....

megafaka
Student
Opcje

Program Odin umozliwia wgranie softu 10 tylko trzeba się postarać ...:) skoro firma Samsung olewa swoich klientów bo jakiś Programarzyna musi zarobić ...to olać taką politykę firmy

panmabo
First Poster
Opcje
Również popieram autorkę tematu. Dual SIM w kwestii wiadomości nie działa w tej chwili. Od tygodnia mam przeplatnkę SMSów do jednej osoby z dwóch kart.....
Polecam sprawdzić jak działa przekazywanie SMS jak nie wysyłacie z domyślnej sim do wiadomości. Powodzenia, bo się nie da wcale. Kasuje wiadomość i jedyne rozwiązanie to skopiowanie i wklejenie tekstu.
Stoik
First Poster
Opcje
fakt od momentu aktualizacji jest to cholernie irytujące, że trzeba ustawiać z jakiego nr chce się dzwonić. Poprzednie rozwiązanie było intuicyjne i proste. Mam nadzieję, że ta funkcja zostanie przywrócona