Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z DUAL SIM po aktualizacji do UI 3.0 (android 11)

(Temat utworzony: 18-01-2021 09:53 AM)
12986 Wyświetlenia
AgaPietrus
Journeyman
Opcje

Wita, co za geniusz to wymyślił ...

Nie można już każdorazowo wybierać z którego numeru chce się dzwonić / wysyłać sms-y.

Trzeba każdorazowo wybierać to przy wpisywaniu kontaktu...

Geniuszu - większość połączeń z karty służbowej realizauje się w wielu firmach / branżach bez wpisywania numeru do kontaktów, gdybym chciała przed każdym telefonem służbowym chciała wpisywać numer do kontaktów to nic innego nie robiłabym cały dzien tylko wpisywała kontakty do telefonu..., Geniuszu...

dodam, ze przy załozeniu kazdorazowego wybierania tak jak to jest teraz po aktualizacji, nie działa dzwonienie w android auto...

Dla nie znających tematu, wyboru karty sim dla sms w ogóle nie ma..., możesz za każdym razem wejść w ustawienia i włączyć daną karte jako preferowaną (uwaga hahaha preferowana to teraz jedyna możliwa ... ) i wtedy wysyłasz TYLKO z tej którą wybrałeś jako preferowana...

Za tego Geniusza, który to wymyślił już podziękujemy.... Ja nie mogę....

77 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@czarek3, Samsung nie umożliwia użytkownikom powrotu do poprzedniej wersji oprogramowania.

0 Like
czarek3
Journeyman
Opcje

czy firmie samsung chodzi o to aby nie korzystać z 2 kart w jednym telefonie i po prostu kupić drugi,to po co funkcja dual sim ?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@czarek3, poradnik dotyczący funkcji Dual SIM w Android 11 znajdziesz w poniższym wątku.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-obs%C5%82uga-dual-sim-w-androi...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jest taka aplikacja jak "Dual Sim Dialer and Widget" może będzie działać na A11.

20210209_115958.jpg

czarek3
Journeyman
Opcje

ten poradnik nie nadaje się do niczego  , może nie jest to ważne dla firmy samsung ale po tej aktualizacji stracą jednego wiernego klienta (konkurencja czuwa) ,  jak zaznaczę opcję "zawsze pytaj"to niestety nie mogę połączyć się w samochodzie  ,  obłęd .

czarek3
Journeyman
Opcje

to po to kupiłem ten telefon aby korzystać z zewnętrznych aplikacji ?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@czarek3, zachęcam do zgłoszenia sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

0 Like
3xW
First Poster
Opcje
proszę o przywrócenie poprzedniej funkcjonalności dual sim zgodnie z powyższymi sugestiami użytkowników
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@3xW, w poniższym wątku znajdziesz wskazówki dotyczące zgłoszenia sugestii do firmy Samsung.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

RalfG8
First Poster
Opcje

Szanowni użytkownicy. Dziś również, po aktualizacji  dotknął mnie ten problem. Rozwiązanie jest genialne w swojej prostocie, choć wymaga ściągnięcia ze sklepu Play produktu Googla.(choć ostatnio mam wrażenie że znają miedzy innymi mój rozmiar buta).

Należy ściągnąć aplikacje o nazwie "WIADOMOŚCI" produkt oryginalny Google LLC. W mojej ocenie nieco cukierkowy apka, jednak w miarę intuicyjny sposób można przerzucić się pomiędzy sim 1 i sim 2. 

Połączenia, jak napisano na samym początku, należy ustawić w "menedżer kart sim". Rzeczywiście podczas połączenia, system pyta się z której karty chcesz zadzwonić. Choć jest chwila strachu na samym początku połączenia, rozwiązanie rzeczywiście działa. 

Top tags