Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dolnym mikrofonem podczas rozmowy Galaxy S10+

(Temat utworzony: 16-10-2019 12:07 PM)
7470 Wyświetlenia
emerzet74
Journeyman
Opcje

Mam problem z dolnym mikrofonem podczas połączenia telefonicznego. Rozmówca nie słyszy mnie prawie wcale. Mój głos jest bardzo mocno stłumiony - prawie do zera, przerywa itd. Górny mikrofon działania normalnie (tylko czy w ogóle powinien działać kiedy telefon jest przy uchu w normalnej pozycji?). Po uruchomieniu testu *#0283# dolny mikrofon również nie działa prawidłowo. Ale co jest najdziwniejsze - dolny mikrofon działa normalnie podczas nagrywania dźwięku aplikacją Samsung Voice Recorder. O CO CHODZI? Próbowane na różnych romach. Wszędzie tak samo.

25 Odpowiedzi
100mek
First Poster
Opcje
Dopytam
0 Like
emerzet74
Journeyman
Opcje
Jeśli chodzi o czyszczenie kanału mikrofonu to rozebranie telefonu niewiele da bo od środka jest membrana która nie da "przepchać" całego kanału na wylot. Za membraną jest płytka w której jest dziurka nad którą jest wlutowany mikrofon po drugiej stronie płytki.
0 Like
emerzet74
Journeyman
Opcje
Prosty test. Jeżeli firmowy voice racorder poprawnie nagrywa dźwięk z dolnego mikrofonu a podczas rozmowy dzieją się cuda to pyta główna ma wadę, tak mi powiedzieli w serwisie kiedyś. Ja wymieniłem mikrofon, ale problem pozostał także chyba mieli rację.
0 Like
100mek
First Poster
Opcje
Dzięki za podzielenie się wiedzą.
Jeśli jest to płyta główna to chyba naprawa jest nieopłacalna. Poniżej 100zł jest taśma z USB i mikrofonem. Wymiana samego mikrofonu chyba jest dla mnie za precyzyjna :winking-face: to może wymienię tą taśmę i jak nie pomoże to tak jak pisałem wcześniej, zrobię ramkę na drukarce 3D i będzie to mini panel w przedpokoju.

0 Like
emerzet74
Journeyman
Opcje
Można szukać jakiegoś rozbitka w dobrej cenie wtedy przekładka bebechów jest prosta.
0 Like
100mek
First Poster
Opcje
I to też jest jakieś wyjście
0 Like