Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zielona poswiata

(Temat utworzony: 19-06-2021 08:35 AM)
2042 Wyświetlenia
Sylwia133
Apprentice
Opcje
Mam problem z galaxy s10. Co 2 blokowanie ekranu pojawia sie zielona poswiata. Na gorze jest bardzo jasna na dole ekranu czarna. Co robic?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam, taka poświata, to niestety znany problem wyświetlaczy amoled, która się pojawi, albo nie.

Czasami może ona wynikać z błędu w oprogramowaniu, dlatego proszę wykonać reset do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej, ponieważ może to naprawić problem. 

Doodatkowo proszę poczytać odpowiedzi pod tym tematem, znajdzie Pan tam więcej informacji na ten temat 

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/zielony-ekran-po-chwili-bez-reakcji/m-p/7008202

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Przywróć ustawienia fabryczne bez przywracania danych z kopi zapasowej. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą aplikacji Smart Switch. Jeżeli problem dalej będzie występował to pozostaje udać się do serwisu. Ich listę znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
Sylwia133
Apprentice
Opcje
Tak samo napisali mi z samsunga. Smart switch mam i chyba sprobuje z tymi ustawieniami. Ta poswiata wyglada tak.jakby zaczynala sie od przycisku WLACZ/WYLACZ
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Mogą być to również początkowe etapy wypalenia ekranu.

PS: W wcześniejszej wiadomości miałem na myśli komputerową aplikację Smart Switch 🙂.
Sylwia133
Apprentice
Opcje
Tel ma.dopiero 2 miesiace😪😪
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Zrób to co napisałem w pierwszej wiadomości i zobacz czy problem nadal występuje.
Sylwia133
Apprentice
Opcje
Niestety nie udało się. Problem pozostal
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sylwia133, daj znać czy po wizycie w serwisie udało się naprawić telefon.

Sylwia133
Apprentice
Opcje
Ok
0 Like
Chmielunio
Explorer
Opcje
Witam, mam problem z Samsungiem s8. Jak wchodzę w jakąś ciemną aplikację np. Ustawienia to widać zielona poswiate. Wie ktoś może o co chodzi?
0 Like