Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z bluetooth w samochodzie

(Temat utworzony: 19-02-2021 04:51 AM)
2750 Wyświetlenia
JJ81
First Poster
Opcje
Cześć😉, jak w temacie, tzn telefon łączy się bez problemu z audio w samochodzie nie mniej jednak podczas połączenia telefonicznego zawsze domyślnie łączy przez tel a nie głośniki. Mogę to ręcznie przełączyć z poziomu radia ale przyznaje ze jest to dość irytujące. Taki problem nie występował wcześniej, tel huawei, iphone. Jest jakis sposób na to żeby to ustawić jakoś? 😁
0 Like
15 Odpowiedzi
Citizen2020
Voyager
Opcje
Sprawdź czy masz zaznaczone "Użycie dla: Połączenia", we właściwościach połączenia BT z autem.
0 Like
JJ81
First Poster
Opcje
Tak, mam wszytko włączone. Muszę powiedzieć, że to jest zupełna loteria, raz działa raz nie... 🙃. Właśnie zaktualizował mi się system, być może to coś zmieni?! Może to poprostu jakiś błąd.
0 Like
Jerzy1987
Explorer
Opcje
Czasami mam tak że nie mogę odebrać telefonu przyciskiem na kierownicy auto nie pokazuję że dzoni telefon ale jak odbiorę to z automatu wskakuję głośnomówiący. Dodatkowo zauważyłem że podczas słuchania muzyki z Spotify zdarzają się 2-3 s przerwy w odtwarzaniu. Wcześniej w s10+ nie było w tym samym aucie żadnych problemów.
0 Like
JJ81
First Poster
Opcje
No to zakładam, że wina softu. Jutro sprawdzę jak się zachowuje po aktualizacji.
0 Like
Jerzy1987
Explorer
Opcje
Ja już po aktualizacji i problem z odtwarzaniem muzyki nadal występuje.
0 Like
JJ81
First Poster
Opcje
U mnie też po aktualizacji nie działa jak powinno, dalej loteria. Dziś miałem już mega cyrk, tzn. Jadąc w samochodzie i próbując odebrać połączenie przez system głośnomówiący zaś nie zdziałało a próbując ręcznie przełączyć na bluetooth przełączył się na zegarek.. 🤣🤣🤣. Tak sobie pomyślałem że to może tu leży problem. Generalnie mam zegarek huawei gt 2 classic i jakiś problem z kompatybilnością... W ustawieniach bluetooth zegarka nie mogę przesunąć sywaka "połączenia". Co jakiś czas wyskakuje mi komunikat że zegarek prosi u uprawniania do sposobu wprowadzania tekstu... Daje ustaw i wchodzi w ustawienia bluetooth ale nie tam nie ma takiego uprawnienia 🙃 coś, ktoś wie o co chodzi? 😁
0 Like
DanielSz
Voyager
Opcje

Zacznij od resetu ustawień sieciowych. Ustawienia > zarządzanie ogólne > resetowanie > resetowanie ustawień sieciowych. Po tym połącz się ponownie z samochodem i sprawdź, czy coś się zmieniło. Jeśli chodzi o przerywanie muzyki z spotify, to upewnij się, że aplikacje nie jest dodana do uśpionych. To najczęstszy powód.

0 Like
JJ81
First Poster
Opcje
problem jest najwyraźniej z zegarkiem Huawei tzn nie z samym zegarkiem tylko parowniem z telefonem. wczoraj i dziś jeździłem bez tego zegarka i problemu z parowniem z samochodem nie było. jak tylko zegarek jest sparowany wtedy wszystko głupieje. Jak miałem P30 z Huawei to wszytko było ok. być może wyjdzie jakaś aktualizacja i wszystko wróci do normy.
0 Like
pb1212
Apprentice
Opcje
Mam ten sam problem. Udało się Panu znaleźć jakieś rozwiązanie?
0 Like