Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączono/odłączono złącze USB

(Temat utworzony: 26-06-2019 11:35 PM)
66068 Wyświetlenia
Hateful
Explorer
Opcje

Tak jak w temacie. Dzisiaj nagle na pasku pokazuje mi się komunikat , że podłączono złącze USB, po chwili, że odłączono złącze USB. Telefon jest nowy, ma 2 tygodnie. Nie wierzę by było to mechaniczne uszkodzenie gniazda.

Jakieś pomysły?

79 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Rafalek2011 fajnie, że wszystko zakończyło się pozytywnie. :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Klecjusz
Apprentice
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Brylek-93 to że telefon nie miał kontaktu z wodą nic nie oznacza. 

Z tego co mnie uczyli na fizyce 😉 to przy szybkich lub dużych zmianach temperatury może dojść do kondensacji pary wodnej. W połączeniu z drobnym zabrudzeniem w porcie efekt murowany. Proces normalny i naturalny.

Co oczywiście nie wyklucza uszkodzenia samego portu.

Ale jak już wcześniej napisałem, ja w takich przypadkach zacząłbym od przeczyszczenia portu.

A co do czujników. To chyba dobrze, gdy telefon informuje o problemie. Zawsze to lepsze, niż używać uszkodzonego i powiększać proces destrukcji urządzenia.

Panowie mam pytanie odnośnie ów czujnika. Gdzie i jak włączyć taką opcję? Dodam iż dzisiaj miałem taką anomalie lecz bez info pogodowej o wilgoci xD

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Klecjusz tego info się nie wyłącza tylko delikatnie przedmuchuje się port USB sprężonym powietrzem i przemywa alkoholem izopropylowym. W ostateczności może być to alkohol wysoko procentowy - spirytus.

Po zabiegu obserwujemy, czy problem ustał, czy być może doszło do poważniejszego uszkodzenia portu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Klecjusz
Apprentice
Opcje

:thinking-face:

Awaria ustąpiła, co najlepsze że telefon gotowy do Hard'a. Moim skromnym zdaniem właśnie po stronie softu leży wyskakiwanie powiadomienia w dzień pierwszy 100% naładowania baterii zniknęło w 2.5h, natomiast dzisiaj mija 12h od odłączenia i bat ma 56%. Dodam jeszcze że telefon nie miał kontaktu z wodą co do kurzu to wiadomo osadził się tu i tam. Po sprężonym powietrzu zero reakcji przez dobę więc stwierdziłem jak wyżej. Ogólnie czy to zajście podlega gwarancji ? 

0 Like
Klecjusz
Apprentice
Opcje
Awaria ustąpiła sama dodam. Powiadomienie wyłączane co 2h (opcji stałego wyłączenia brak) w taki sposób oszczędziłem baterii :smiling-face:
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Klecjusz, jeżeli problemy ze złączem USB pojawią się ponownie a nasze wskazówki przekazane na forum nie rozwiążą problemu to wtedy jak najbardziej warto skorzystać z gwarancji producenta. Najszybszym sposobem będzie udanie się do punktu serwisowego firmy Samsung, gdzie technik sprawdzi urządzenie i podejmie decyzję odnośnie dalszych kroków.

Klecjusz
Apprentice
Opcje
Jak najbardziej skorzystam z pomocy . Dziękuję bardzo za pomoc i wsparcie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Klecjusz, nie ma sprawy! Jeżeli będziesz miał dodatkowe pytania lub wątpliwości to pisz śmiało :winking-face:

pshemas1980
Pathfinder
Opcje

Ja miałem podobny problem w swoim galaxy s9 plus. Mianowicie stwierdzilem, że umyję go pod kranem. Po tej akcji zsczely sie dziać ciekawe akcje, tj.zapalal się samoczynnoe ekran, przestało działać szybkie ładowanie, i wyskakiwaly komunikaty ze odłączono/podłączono złączę usb i bateria spadała w zaledwie 3h. Szukałem różnej pomocý ale mało znslazłem i pomyślałem, że pójdę do serwisu i powiem co i jak. Tak też zrobilłem.i przedstawiłem sprawę i pan mi wyminił w ciągu godziny całą płytke ładowania wraz ze złączem usb c od oryginalnego analogicznego telefonu. Koszt 120 zł. Kraków. Pozdrawiam

0 Like
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Takie cos20220625_064256_16646_1656132176.jpg
0 Like